Valaki! Sos! Udnátok segíteni nagyon egyszerű?
Hogyan kell csirkemellett kirántani és csirkecombot? kell valmait cisnálnia hússan hány órával előbb? le kell így kalapálni?XD na szóval.. van még iylen félkész rizsem és zöldéség ebből ki tudnék hozni holnapra egy ebédet?
fél10-3ig leszek suliban.. utána cisnálnáma kaját
Csirkemellet NE rántsd ki, mert ehetetlenül száraz lesz. Akkor sem, ha ma ez divat.
A csirkecombot bepanírozod: beleforgatod lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába. Bő, forró olajban sütöd, amíg a panír is szép piros lesz.
A rizst főzd meg. A zöldséget párold meg (só,bors,kakukkfű, vagy bazsalikom stb.) ée keverd össze a rizzsel.
Még annyit: hogy a combot nem kell kiklopfolni (kalapálni)
Azt csak a disznóhúsnál kell.
a csirkemellet felvágod olyan 1 -2 cm vastagságúra és kloffolod igen kalapálod mivel így a rostok jobban fellazúlnak. Mindkét oldalát nem kell papírvékonyra. Utána jön a panírozás. Liszt- tojás - zsemlemorzsa és kisütöd forró olajba vigyázz nehogy megégesd magadat nehoyg felcsapjon az olaj.
csirkecombot is kiránthatod de ott nyilván nem kell kloffolni csak bebundázod sütöd. Bár én a combot jobban szeretem pörköltként megenni.
zöldséget párold és keverd össze a megfőtt rízzsel vagy csak szimplán mellé rakd.
egyébként a bundázással kapcsolatosan én sokkal jobban szeretem ha palacsinta tésztához hasonló masszában van belemártva a hús.
Én szemmértékre lisztet 2 tojást és tejet pici sót összekutyulok habverővel csomómentesre úgy hogy egy sűrű masszát kapjak (a palacsintatésztánál sokkal sűrűbbet )
majd a csirkemelleket beleforgatom és úgy sütöm ki .Azért nem jó ha híg a massza mert lecsurog a húsról. szerintem így finomabb, , ha már gyakorlottabb leszel ezt is kipróbálhatod:)
Így van, nyugodtan megcsinálhatod a mellehúsát is, az "csak ízlés dolga", ha valaki nem szereti a mellehúsát rántva.
A combnál jó ötlet, ha előtte nyersen hosszában felvágod, kiszeded a csontot, mert akkor könnyebben át fog sülni a husid és biztosan nem marad véres a közepe.
Úgy panírozd, ahogy írták: először lisztbe mártod, majd a felvert tojásba és utána a zsemlemorzsába.
Ügyes vagy, sikerülni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!