Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valaki! Sos! Udnátok segíteni...

Valaki! Sos! Udnátok segíteni nagyon egyszerű?

Figyelt kérdés

Hogyan kell csirkemellett kirántani és csirkecombot? kell valmait cisnálnia hússan hány órával előbb? le kell így kalapálni?XD na szóval.. van még iylen félkész rizsem és zöldéség ebből ki tudnék hozni holnapra egy ebédet?


fél10-3ig leszek suliban.. utána cisnálnáma kaját


2012. nov. 19. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:
11%

Csirkemellet NE rántsd ki, mert ehetetlenül száraz lesz. Akkor sem, ha ma ez divat.

A csirkecombot bepanírozod: beleforgatod lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába. Bő, forró olajban sütöd, amíg a panír is szép piros lesz.

A rizst főzd meg. A zöldséget párold meg (só,bors,kakukkfű, vagy bazsalikom stb.) ée keverd össze a rizzsel.

2012. nov. 19. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
43%

Még annyit: hogy a combot nem kell kiklopfolni (kalapálni)

Azt csak a disznóhúsnál kell.

2012. nov. 19. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

a csirkemellet felvágod olyan 1 -2 cm vastagságúra és kloffolod igen kalapálod mivel így a rostok jobban fellazúlnak. Mindkét oldalát nem kell papírvékonyra. Utána jön a panírozás. Liszt- tojás - zsemlemorzsa és kisütöd forró olajba vigyázz nehogy megégesd magadat nehoyg felcsapjon az olaj.

csirkecombot is kiránthatod de ott nyilván nem kell kloffolni csak bebundázod sütöd. Bár én a combot jobban szeretem pörköltként megenni.

zöldséget párold és keverd össze a megfőtt rízzsel vagy csak szimplán mellé rakd.

2012. nov. 19. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem ,hogy csak iylen villanyfőzőnk van nincs sütő meg semmi meg egy mikró.Köszönöma válazsokat:)
2012. nov. 19. 22:19
 5/8 anonim ***** válasza:

egyébként a bundázással kapcsolatosan én sokkal jobban szeretem ha palacsinta tésztához hasonló masszában van belemártva a hús.

Én szemmértékre lisztet 2 tojást és tejet pici sót összekutyulok habverővel csomómentesre úgy hogy egy sűrű masszát kapjak (a palacsintatésztánál sokkal sűrűbbet )

majd a csirkemelleket beleforgatom és úgy sütöm ki .Azért nem jó ha híg a massza mert lecsurog a húsról. szerintem így finomabb, , ha már gyakorlottabb leszel ezt is kipróbálhatod:)

2012. nov. 19. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan kiranthatod a mellet is. Nem lesz "szaraz". A hust ne fejtsd el sozni.
2012. nov. 19. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
A csirkemellet vékonyra szelem és besózom, majd tejbe áztatom pár órára, utána lecsöpögtetem és panírozom, majd egyből sütöm, így finom, szaftos lesz, a combokat ki szoktam csontozni, sózom, borsozom, szórok rá majorannát és panírozom, egyik oldalát fedő alatt lassú lángon sütöm, majd fedőt levéve a másikat, így biztosan jól átsül.
2012. nov. 20. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Így van, nyugodtan megcsinálhatod a mellehúsát is, az "csak ízlés dolga", ha valaki nem szereti a mellehúsát rántva.

A combnál jó ötlet, ha előtte nyersen hosszában felvágod, kiszeded a csontot, mert akkor könnyebben át fog sülni a husid és biztosan nem marad véres a közepe.

Úgy panírozd, ahogy írták: először lisztbe mártod, majd a felvert tojásba és utána a zsemlemorzsába.

Ügyes vagy, sikerülni fog!

2012. nov. 20. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!