Milyen egyszerű elkészítésű kaják vannak ami kevés kalória tartalmú?
Fogyni szeretnék minden nap tornázom de ilyen diétákat nem tudok betartani, hogy mit ehetek reggelire ebédre meg vacsira. :(
160/62. 19 éves lány
Túrógombóc, de nem az édes! Ez mehet vacsira is.
A recept:
50 dkg félzsíros v. sovány túró (darabos legyen, ne krémtúró!)
7 dkg búzadara
2 tojás
kapor (szárított vagy friss)
A túrót villával összenyomkodod vagy átnyomod krumplinyomón, összedolgozod a darával és a tojások sárgájával. Sózd ízlés szerint, tedd bele a kaprot (ha szárítottal készíted, egy maréknyi mehet). A fehérjét csipet sóval felvered és óvatosan a túrós masszához kevered. Fél órát állni hagyod, aztán forralsz enyhén sós vizet és mérsékelten lobogó vízben 15 percig főzöd (kb. 5 cm átmérőjű gombócokat kell csinálni).
Fincsi, 10 darab kb. 300 kalória, lehet hozzá egy kis barackot is enni, azzal nagyon finom.
Akkor csinálhatsz CSIRKEMELL RAGUT is, hozzá mehet rizs köretnek. Kis darabokra vágsz-lehetőleg csíkokra- egy egész csirkemellet. Egy fazékba teszel pici olajat, ha megmelegedett ráborítod a húst és pár percig nagy lángon körbesütöd őket (kis ideig hagyod sülni, aztán kevered, míg az összes körbe nem sül/ki nem fehéredik). Ha ez megvan, felöntöd pár pohár forró vízzel (attól függ, mennyi szaftot akarsz), beledobsz egy fél/egész csirkehúsleves kockát (attól függ, mennyire sósan szereted) és ezt az egészet puhára párolod/főzöd közepes lángon fedő alatt. Tehetsz hozzá ilyen mirelit vegyes zöldséget is, de a végén hozzáadhatsz 2-3 kanál tejfölt is, minden verzióban nagyon finom.
Akkor még van egy kissé kalóriadúsabb, de nagyon-nagyon finom csirkés étel ebédre: SÖRÖS CSIRKE.
Csirke felső-alsó combok kellenek hozzá (külön-külön), egy doboz akármilyen sör és néhány húsleves kocka.
A combokat berakod egy tepsibe (nem kell alá semmi zsiradék), meglocsolod őket sörrel (nem sajnáld, de azért el ne lepje őket), majd a húsleves kockából letördelsz kicsi darabkákat és rányomkodod a húsokra (egy felső combra pl. 4-5 kis paca kell). Benyomod a sütőbe mondjuk 230 fokra és 20-25 percenként megforgatod a húsokat, az elfőtt sört pedig pótolod. b. 1 óra alatt kész van, de ha fiatal volt a csirke, akkor előbb is. ISTENI FINOM. A szaftot tedd majd ki egy külön kis lábasba és ha megdermedt, a zsírt (ami kisült a húsból meg a kockából) egyben le tudod szedni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!