Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van még a prémiumkategór...

Miért van még a prémiumkategóriás szaloncukorban is kakaómassza?

Figyelt kérdés

Volt egy cikk a neten, arról, hogy egyes (amúgy nem olcsó) szaloncukrokban telített zsírsavak találhatók. Ennek kapcsán megnéztem pár szaloncukor összetételét.

A prémiumárú Milkában is volt telített zsírsav. A másik prémium Stühmerben nem láttam növényi zsírt felntüntetve, de volt ott 30% kakaómassza. Na de egy 5000 Ft/kg-os árú cuccban mit keres ott? Ha a teszkógazdaságos 1000 forintosban ott van, az egy dolog. Na de egy drágában?



2012. nov. 12. 20:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

A költséghatékonyság miatt :) Magyarul, hogy több legyen a haszon.

A magyarok kétpofára eszik a kakaós bevonót, például a pöttyös túró rudi is azzal van bevonva. Pedig akár valódi csokoládéval is be lehetne vonva az a szerencsétlen 30 grammos rudacska. Tömjük a prolit, hogy nőjön a profit :)

2012. nov. 12. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

A probléma hogy nem létezik minöségi szaloncukor, habár ez lehet azért mert nem létezik minöségi csoki sem magyarországon.

A boci még ehetö, de soha nem ér el egy milka vagy lindt minsöéget.


A milka szaloncukor finom, ehetö, de az meg olyan mint egy kis milka csoki szaloncukornak öltöztetve.

Aztán próbáltam a szamos szaloncukrot. hát kiábrándító, hogy egy ilyen márka milyen íztelen édes masszát tud gyártani, és rissz rossz csokival bevonni. Lehet mert a lübecki és más finom marcipánokhoz hasonlítom, de azok legalább ehetöek és finomak.


ezt a stühmert nem ismerem, de most megyek magyarországra majd megkostolom.


magyarország képtelen minöségi csokit csinálni, számomra szinte mindegyik csak egy édes massza.


nekem az a csoki ahol érzed az ízeket, ahol a csokinak csoki íze van ahol a töltelék nem csak édes hanem ízes is...

2012. nov. 12. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
A kakaópor a csokoládé egyik alkotó része!A kakaómassza kakaópor verve valamilyen folyósító anyaggal máskülönben poralakban nem lehet használni.A csokoládé kakaópor és kakaóvaj összeolvasztva!
2012. nov. 12. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, pár gondolat:

1. A Túró Rudi is régen csokis volt, most csak kakaómasszás. Tehát lehet csokival is burkolni tölteléket.

2. Bár a csoki alapból tartalmazhat kakaómasszát, de azért 30! eléggé túlzásnak tűnik, mert ott a töltelék is, így a burkolata az ezekszerint kakaómassza csoki helyett.

2012. nov. 12. 23:53
 5/11 A kérdező kommentje:

Osztrákban finomabba a szaloncukor?


Amúgy a Bobonetti nem rossz, de nem is olcsó, mert közel egy ezres 380 gramm. Ami még a chipsadót levonva is eléggé drága. De durva benne a sok telített zsírsav. Azt hittem, hogy ez inkább a chipsekben van, meg sem fordult a fejemben, hogy a szaloncukorban is van ilyesmi, méghozzá nem is kevés! :(

2012. nov. 12. 23:55
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem a csokija miatt fizeted azt a plusz 4 ezer forintot. Hanem mert Milka. A márkanevet kell megfizetned.

A kakaómassza meg tényleg költséghatékonyság.

2012. nov. 13. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

igen pontosan a márkát fizeted, és azt, hogy olyan csilli-villi a karácsonyi doboza, nagyon rusztikus és nosztalgikus.

És ez rá is megy az ízére.

2012. nov. 13. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:
kevered a kakaos bevonot a kakaomasszaval. ennyi. a kakaos bevono nyomokban tartalmaz kakaot es amugy mindefele kemiailag modositott novenyi zsirokbol all. valoban ezzel vonjak be a turo rudit (bar van, amit nem) es sok olcsobb szaloncukrot is. a kakaomassza pedig tobbnyire tiszta kakaopor valami nedvesitoszerrel pl. viz. ezt mindenfele csokiban meg kezmuves csokiban is hasznaljak es ismetlem, lehet 100 szazalekban porkolt kakaobabbol es vizbol. ennyi. szoval mielott jo magyar szokas szerint panaszkodni kezdesz, erdemes utanaolvasni kicsit.
2013. márc. 13. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez egy hülyeség. Amikor feldolgozzák a kakaóbabot, először kinyerik belőle a kakaómasszát, nem adnak hozzá semmiféle vizet, vagy egyéb nedvesítőanyagot. A kakaóbabban lévő zsírtól lesz massza.
2013. márc. 13. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:

A kakaómasszát, mint említették előttem, a kakaóbab másodlagos feldolgozásával nyerik. Ettől lesz csoki lesz a csoki. Nincs benne semmi csupán a kakaó maga: zsírmentes kakaószárazanyag, kakaóvaj (55%) és sok-sok ásványi anyag, nyomelem és bioaktív anyag. Víz sosem, semmilyen körülmények között nem kerül a csokoládéba, ugyanis ők ősellenségek, ellehetetleníti a massza finomításának (a csokoládégyártásnak) a folyamatát. Táplálkozásbiológiailag annál értékesebb egy csoki, minél nagyobb a kakaóanyag tartalma (vagyis, hogy minél több benne a kakaómassza). Ha igazán egészségtudatos valaki, nyers kakaómasszát eszik a csoki helyett, hiszen abban nincs se cukor, se vanilin, se esetleges hidrogénezett növényi zsírok.

Ezeket a zsírokat azért adják a csokihoz, hogy minél kevesebb kakaóvajat kelljen felhasználni, ez ugyanis a legdrágább összetevője.

A CBE (kakaóvaj-ekvivalnes) zsírok 5%-ban adagolhatók a csokiba az EU-s szabályozás alapján: pálmaolaj, shea, mangó magzsír, illipe, kokum gurgi stb. Vannak viszont olyanok, melyeket teljes helyettesítésére használnak; ezeket nem nevezhetik csokinak, ilyenkor tudom is én milyen furfangos neveket kell adniuk a "csoki"-nak pl. tejtábla. Ilyen nemcsoki a tortabevonó is.

2014. okt. 25. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!