Más is volt így? Segítség!
Lehet,nem jó a témakör,de most nem ez a lényeg.Együtt élek egy éve a vőlegényemmel.Házimunkát,főzést az csinálja aki épp otthon van,ezen nincs vita,de van egy dolog,ami már nagyon zavaró.
Nem tartozik a főzés a kedvenc elfoglaltságaim közé,de én főzök általában,bár a párom is szokott.A gond csak az,hogy ha húst kell csinálnom,akkor képtelen vagyok enni az ételből.Mert látom nyersen a húst,mert megfogom és egyszerűen undorodom tőle és ha eszek is,mikor kész van,hát nem esik jól.Ellenben,ha vendégségbe megyünk akkor meg olyan jó húst enni,úgy,hogy elémrakják. Azt hittem,csak nagyon finnyás vagyok,és ha majd "háziasszony" leszek akkor ez elmúlik,de több mint egy év után i változatlan a helyzet.Csirkét szétszedni pl képtelen is vagyok. Volt valaki így? Annyira röstellem,de hát nem tudom,hogy győzzem ezt le :(!Ha valakinek van valami jó tanács,annak nagyon örülnék !
Keresd a Hungerit panírozott termékei között: rántott comb, vagy rántott szárny.
Azok nem összedarált készítmények, hanem ahogy a természet megalkotta, abban a formában találod a zacsiban a combokat és szárnyakat. Azt csak bedugod a mikróba melegíteni, és fincsi. Még ugyanilyen valódi, a panírozott csirkemáj, csak az valahogy egy kicsit kemény, nem igazán ettem belőle jóízűt.
Próbálj olyanokat főzni ami egyszerű gyors. és a nyers hússal keveset kell vacakolni.
pl kolbásszal töltött karaj egyben sütve.Hentes a karajt felszúrja, otthon beledugod a kolbászt füszer rá és mehet a sütőbe.íalig kell hozzá érni. :)
Aztán lehet kapni kockázott sertés és marha húst ha pörköltet akarsz.Igaz kicsit drágább de hozzá sem kell nyúlnod, hanem mehet egyenesen a fazékba.
Lehet még venni pácolt húsokat is, pl csirkecomb, tarja...dobozból ki tepsibe be ez akár csukott szemmel is megy. :D
Kondicionáld az agyad agykontrollal.
És akkor nincs kompromisszum, hogy milyen alapanyagokat használhatsz.
Végezz relaxációs gyakorlatokat.
Ha sikerül alfába menni, ott önszuggesztióval formáld át a gondolataidat a témában.
Találj ki 1, max 2 egyszerű mondatot.
A mondat csakis pozitív állításokat tartalmazzon, és azt, hogy mi a célod, és jelen időben.
Pl Minden nap egyre jobban szeretek hússal dolgozni.
Szeretem a húst, és a húsételeket.
Vagy ilyesmi.
Ajánlom figyelmedbe Jose Silva agykontroll, vagy Leslie M. LeCron az önhipnózis technikája c könyveket. Mindkettő ingyen letölthető.
Ha a hozzáállásodat változtatod meg, akkor nem kell a szokásaidon változtatni, mert el fogod tudni fogadni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!