Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Más is volt így? Segítség!

Más is volt így? Segítség!

Figyelt kérdés

Lehet,nem jó a témakör,de most nem ez a lényeg.Együtt élek egy éve a vőlegényemmel.Házimunkát,főzést az csinálja aki épp otthon van,ezen nincs vita,de van egy dolog,ami már nagyon zavaró.

Nem tartozik a főzés a kedvenc elfoglaltságaim közé,de én főzök általában,bár a párom is szokott.A gond csak az,hogy ha húst kell csinálnom,akkor képtelen vagyok enni az ételből.Mert látom nyersen a húst,mert megfogom és egyszerűen undorodom tőle és ha eszek is,mikor kész van,hát nem esik jól.Ellenben,ha vendégségbe megyünk akkor meg olyan jó húst enni,úgy,hogy elémrakják. Azt hittem,csak nagyon finnyás vagyok,és ha majd "háziasszony" leszek akkor ez elmúlik,de több mint egy év után i változatlan a helyzet.Csirkét szétszedni pl képtelen is vagyok. Volt valaki így? Annyira röstellem,de hát nem tudom,hogy győzzem ezt le :(!Ha valakinek van valami jó tanács,annak nagyon örülnék !

2012. nov. 9. 14:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
ez aranyos. kérd meg a férjedet, hogy segítsen :) biztos megteszi.
2012. nov. 9. 14:24
 2/17 A kérdező kommentje:
Vőlegényem mégcsak.Nekem nem annyira aranyos ez az egész sajna,és ha ő dolgozik(12 órát),akkor szerintem az a minimum,hogy megfőzök,hogy ne neki kelljen pacsmagolni vele a munka után,hisz ezt ő is megteszi,mikor ő van otthon és én dolgozok.
2012. nov. 9. 14:28
 3/17 anonim ***** válasza:
ha nekem kellene a húst előkészítenem valószínűleg vegetáriánus lennék ... szóval nem vagy egyedül, de nekem szerencsém van, mert férfi vagyok :)
2012. nov. 9. 14:40
 4/17 anonim ***** válasza:
igen, én. már írtam egy hosszú választ, de elszállt. nem tudsz mást tenni, mint saját elhatározásodból magad feldolgozni a nyers húst. én a ma napig viszolygok egy kicsit, de megeszem, amit készítettem. sőt, nem is főzök rosszul. nem merek hosszan írni, hátha megint elszáll, ha gondolod,keress meg priviben
2012. nov. 9. 14:42
 5/17 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kicselezni magadat, nem biztos hogy sikerül, de talán:

- rántott husit bepanírozod, és berakod hűtőbe, az majd a másnapi vacsi lesz

- pörköltet megfőzöd meghűlt, berakod a hűtőbe, mert másnapi kaja lesz.

Próbáld ki, ha nem aznap készíted, amikor asztalra teszed, akkor is előjön-e.

Egyébként egészen biztos, hogy csak valami tudati dolog, ahogy sok mindenre mondják: a dolgok valójában a fejben dőlnek el!

Valahogy meg kellene magadnak "magyarázni", hogy bocsi a kifejezésért, de ez egy hülyeség!

2012. nov. 9. 14:46
 6/17 A kérdező kommentje:
Én is tök jól főzök,mindenféle nagyképűség nélkül mondom,mert ha megkóstolom a főztöm mindig ízlik,pedig elég válogatós meg finnyás vagyok.De hát ha egy normális adag akár rántotthúst kéne megennem,amit én csináltam,hát tuti kijönne belőlem. Annyira rossz és már arra is gondoltam,hogy orvoshoz kéne ezzel mennem,mert ez már nem normális!
2012. nov. 9. 14:47
 7/17 A kérdező kommentje:
14:46-os! Igazad van,én is tudom,hogy hülyeség,és a család ha mesélem,mindig csak nevet rajtam. Akármit főzök,amiben nincs hús és tojás/mert a tojástól is undorodom/ mindent meg tudok enni gond nélkül,de ez a két dolog borzalom.És próbáltam már,bár nem így direktbe ezt az előre megfőzöm,hűtőbe és másnap esszük meg dolgot ,de nem vált be mert ahogy elővettem már be is villant,hogy tegnap még nyersen fogdoztam azt a húst :/.
2012. nov. 9. 14:49
 8/17 anonim ***** válasza:

Az biztos, hogy én sem eszek olyan jóízűt abból a kajából, amit én főzök, mert mire készen van, akkorra "eltelek" a szagával.

No de sosem vagyok "képes" annyira, hogy ne is egyek belőle! :))))

2012. nov. 9. 14:54
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod legyőzni ezt az undort, akkor marad az, hogy akkor esztek húsos ételt, mikor a párod főz. Nézzél szét a neten ,sok hús nélküli kaja is van, ami nagyon finom. Bár kissé nehezíti a dolgot, hogy a tojással sem vagy kibékülve, de megoldható. Ehhez csak az kell, hogy a párod szeresse a zöldséges kajákat, ne ragaszkodjon feltétlen ahhoz, hogy húsnak lennie kell az ételben.
2012. nov. 9. 18:03
 10/17 A kérdező kommentje:
A párom húst eszik hússal,de mindig megoldom úgy az ebédet,ha hús van,hogy olyan a saláta vagy a köret ami magában is finom.Vagy ha veszek gyorsfagyasztott panírozott csirkemellet azt persze én is megeszem,mert csak ki kell sütni,bár gondolom,nem sok köze van a húshoz :). amúgy sok olyan ételt csinálok,amiben mondjuk kolbász van,vagy sonka,ami nem nyers ugye,és az jó mindkettőnknek. Hát nem tudom,de azért mégis jó lenne ha le tudnám győzni.
2012. nov. 9. 18:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!