A Sertés bontásakor. Hol találom a császár szalonnát? Illetve hasról vagy hátáról bontsam hogy megtaláljam a császárhúst?
Alakul..D)
Az, hogy honnan bontod, csak a karajnál számít, a többinél nem.(orjára-hátáról, karmonádlira-hasáról, népiesen)
A szép császárhoz, vékony szalonnájú, hús típusú sertés szükséges, legjobb a 120-030 kilós nagyobból is lehet, de akkor több a szalonnás része.
A fél sertésről a bordacsontokkal együtt levágod az oldal, és hasa szalonnát, úgy, hogy a karaj ne sérüljön.
A dagadó is rajta marad. A bordacsontokat célszerszámmal, vagy éles késsel(meg némi gyakorlattal) eltávolítod, a tőgyes részt levágod, (mehet a hurkába) a formázott szalonnát besózod, megfüstölöd, ez a kolozsvári szalonna.
Ha utána megfőzöd, akkor lesz császárszalonna.
Főtten már csak pár napig áll el, ha nem fagyasztod.
Igen, a kép szerint!
Végül is a háj, és a szalonna közötti húsos rész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!