Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akinek van kenyérsütője,...

Akinek van kenyérsütője, megírná, hogy hány ft-ba jön ki egy kenyér, és az mekkora?

Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 20:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nagyon régen sütök, de még nem számoltam ki. Az áramot meg pláner nem. Egy 70-75 dekás kenyérhez 43 dkg. lisztet használok, egy 5 dekás élesztő ötöd részét, egy deci alatti kefírt, egy kiskanál zsírt, sót, meleg vizet, egy kis darab főtt krumplit. Szerintem még így is olcsóbb a bolti kenyérnél arról nem is beszélve, hogy nincs benne ötven féle adalékanyag, mint a nagyüzemiben.
2012. nov. 2. 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Én kiszámoltam, 90-100 Ft-ra jön ki a 90 dekás a bevált receptemmel. 129 Ft-os finomliszt és 159 Ft-os rétesliszt árral, mert ezek vannak benne, de azóta emelték a liszt árát. :(
2012. nov. 2. 21:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Bocs, megtaláltam a fájlt, ahol számoltam, ez 75 dekás kenyér:

1 kg finomliszt 129 ft= 25 dkg= 32Ft

1 kg rétesliszt 159 ft= 20 dkg= 32 Ft

élesztő 1 csom 35 ft (fél csom szárított v 1/4 friss) =9 Ft

2 ek olaj= 20 g - 9 Ft

1 km só 6 g - 1 Ft

1 km cukor 1 dkg - 3 Ft

75 dkg kenyér ára=106 Ft

És a recept:

70 dkg fehér kenyér

3 dl víz

2 nagymérő olaj

1 kismérő kefír (joghurt)

1 kismérő cukor

200 g rétesliszt

250 g finomliszt

2 kismérő só

1,5 kismérő szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő (1/4 csom.)

Normál, 70 dkg-os program

Ez a leges legjobb receptem!

2012. nov. 2. 21:26
 4/11 anonim ***** válasza:
Ja és úgy jött ki a végére a 106 Ft, hogy beleszámoltam az áramfogyasztást is, szóval az a maximum végleges ár.
2012. nov. 2. 21:28
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Azt hiszem benevezek egy kenyérsütőre. :) Kalácsot lehet benne sütni?
2012. nov. 2. 21:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet, van direkt kalácssütő program is benne, de én sokszor csak a dagasztó és kelsztő programot használom, majd megformázom a kalácsot és sütőben sütöm meg.
2012. nov. 3. 07:26
 7/11 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én is most gondolkodom vásárláson! Tudnátok segíteni mire figyeljek oda? Amiknél nincsenek mindenféle programok,avval is lehet mindenféle kenyeret/különböző recepteket sütni? Mert ahogy nézegetem vannak a piacon kifejezetten különleges kenyerekre is... Ez biztos érdekel Téged is Kedves Kérdező!:)
2012. nov. 3. 13:58
 8/11 anonim ***** válasza:
A negyedik kenyérsütőt használom. Ha naponta sütsz, kb.egy évig bírja, aztán lecserélheted. Most vettem elő az 1995-ben vett japán Funai kenyérsütőmet, ami még mindig bírja. Közben kidobtam három darab 9-10 ezer forintos németet. Ez annak idején 45 ezer forintba került.
2012. nov. 3. 17:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is kidobtam már kettőt, azok kétlapátosak voltak, egyik AFK másik Hausmeister, tényleg csak 1-2 évet bírták. A mostani a legolcsóbb Tescos (8ezer Ft volt), egylapátos és ez süti a legfinomabb kenyeret! Rengeteget használom, kalácsot is sütünk és a fánk, bejgli, mézes puszedli, stb tésztákat is vele dagasztom.

A legjobb kalács receptem:

Kalács kicsi

1 kisebb tojás+annyi tej, hogy 2,3 dl legyen összesen

270 g finomliszt

66 g rétesliszt

4 dkg vaj

1 nm cukor

1/2 km só

1 vaniliás cukor

1 km szárított élesztő vagy 7 g friss élesztő

Normál program, 70 dkg, világos héj

2012. nov. 3. 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Tescóban csak ez az egyféle van? Mióta használod? Mennyi most az ára? Láttam googléban egy régebbi akció keretében 5990.- volt.Csak nemtudom van-e többféle stb. Köszi!:)
2012. nov. 3. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!