Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem 1kg-os a gyárilag...

Miért nem 1kg-os a gyárilag csomagolt cukor, annak ellenére, hogy 1kg van ráírva?

Figyelt kérdés

Lemértem itthon pár dolgot és szinte mind kevesebb, mint ami rá van írva. Megjegyzem a liszt sem. Ez egy jó nagy átverésnek tűnik...

Mit lehet ez ellen tenni? Fogyasztóvédelem?

Esetleg tapasztalat valakinek ilyennel kapcsolatban? Történik valami ha jelentem?

2012. okt. 30. 19:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

ne kanyarodjunk már el az idiotizmus irányába, hogy gépsort kell cserélni egy mérés miatt, és, hogy emiatt duplájára nő az ára, ha nem vettétek volna észre a 21. században élünk számítógéppel a zsebünkben járunk (gyk.: okostelefon), és nem tudunk lemérni 1kg-ot!??? ez tök normális (szerintetek), komolyan megáll az eszem...

én 3 zacskó cukrot mértem le (2 különböző mérlegen, mielőtt ez jönne szóba), és mind 950g környékén mozgott, a zacskót nem vettem le a súlyából, a liszt szintén ennyi

mértem mást is, az pont annyi volt, mint ami rá van írva, hogy legyen visszaellenőrzés is

tehát ha más cég le tudja mérni a vackát pontosan ekkor ezek miért nem?

(szándékosan nem írok "márkanevet")

amúgy mindegy, hogy zöldséget, vagy csavart hasonlítok hozzá, mert mindet méréssel adják el, és itt most ez a lényeg, sajnos ezt nem mindenki vette tudmásul, inkább mellébeszél, vagy épp ócsárol

komoly emberek válaszát várom, mert eddig nem volt olyan akié elfogadható lenne

2012. okt. 31. 15:31
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem érted látom... kiadnak mondjuk 1000 db 1 kg-os lisztet. Abból az 1000 darabból lehet h pont 999 olyan, ami csak 95 dekás. A következő 1000 darabban viszont lehet h 999 darab 105 dekás. Te kifogtad abból a bizonyos márkából pont azt az 1-2 darab terméket, ami épp kevesebbet tartalmaz.

"mindenesetre, biztos, hogy kevesebb, lévén 1 liter víz 1 kiló, azt jól méri a mérleg, és nem digitális, egy jófajta svéd mérleg"

Ezután a kijelentésed után pedig felesleges méregetned, mert gondolom nem desztilált vizet mértél le, 4 °C-on.

Sokan válaszoltak a kérdésedre, mindenki egy véleményen van, csak Te vagy felháborodva, h nem kaptál meg a csomagolásban 5 gramm lisztet.

Láttál Te már gyártósort? "Fénysebességgel" mennek a szalagon a zacskók, palackok, amiket a gép tölt meg, persze h nem tudja mind1iket ugyanolyanra tölteni. Elég ha pl a lisztnél kicsit összeáll a liszt egy csomóba, máris nem kerül akkor bele az egész kijelölt mennyiség a csomagolásba. Vagy ott az ásványvíz, vagy egyéb üdítők. Ha megnézed a polcon, mind1ik más szintig van töltve. De ennyi erővel reklamálhatnál a pendriveok miatt, mert azok sem akkorák, mint ami rá van írva.

2012. okt. 31. 16:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Ezért írtam, hogy írj pontos mennyiséget is. Az 50 grammos eltérés már nekem is komoly különbségnek tűnik. Nyugodtan írd le a márkát is!

A töltősort pedig akkor kellene lecserélni, a azt a +- 10g grammos eltérést redukálni szeretnéd. Nem a mérés a nehezebb része hanem hogy pontosan 1 kg-t adagoljon.

Szóval az 50g eltérésre már én is azt mondom, hogy jelentős. Ilyen esetben fel lehet venni a kapcsolatot a gyártóval, és ha szerinte ez is normális, akkor azt a márkát el lehet felejteni.

(hogy őszinte legyek azt hittem, hogy pár grammos eltérés miatt vagy kiakadva)

2012. okt. 31. 16:06
 14/20 A kérdező kommentje:

"Sokan válaszoltak a kérdésedre, mindenki egy véleményen van"

erre írok egy példát, "kicsit" eltérve a kérdéstől:

tehát, ha az emberek többsége szerint az utcán bárki megölhet egy másik embert, az teljesen normális

hát te zseniális vagy, inkább ne válaszolj itt kérdésekre...

(a pendrive meg elég hülye példa, mert köze nincs a mérlegeléshez, az adattároló, fix számokkal)

16:06-nak

igazad van, egyből írnom kellett volna, de itt maga az, hogy (észrevehetően) kevesebb van benne már felháborít

köszönöm a választ!

2012. okt. 31. 16:28
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát akkor járj mérleggel a boltba, és írj minden vállalatnak h hol a 10-20 gramm liszted, meg a 2 ml tejed, ásványvized. Perelj be mindenkit. Te az a tipikus unatkozó ember vagy, aki mindenbe beleköt, csak nehogy másnak legyen igaza. Ez az, hajtsd be a vállalatokon az évi 10 Ft-ot. Király vagy:)
2012. okt. 31. 16:39
 16/20 A kérdező kommentje:

16:39

ha én király vagyok, akkor te udvaribolond :o)

2012. okt. 31. 19:20
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor is reklamálnál ha pl. 1050 gramm cukrot vagy lisztet kapnál?
2012. nov. 1. 09:06
 18/20 A kérdező kommentje:

ha 1000g-ot fizetek ki, akkor 1000g-ot akarok kapni, ez nem olyan bonyolult

egy gyártó sem fog többet adni, de ne adjon KEVESEBBET!

vagy ne írja rá, és legyen kimérős, mint a dió, vagy bármi más, akkor nem lehet panasz

2012. nov. 1. 10:55
 19/20 anonim ***** válasza:
Te nem komoly emberek válaszait várod, hanem veled megegyező gondolkodásúakét.
2012. nov. 1. 16:50
 20/20 A kérdező kommentje:

16:50

se unatkozó ember nem vagyok, se ez a megállapítás nem igaz

csak ismerem az emberek beletörődését a mindennaposba, főleg az szarja le az ilyen dolgokat akinek jól megy

de ez már nem ide tartozik...

2012. nov. 1. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!