Lehet, nem főztem meg alaposan a töltött káposztát. Mi történik, ha úgy ettük meg, hogy nem főtt meg rendesen benne a sertéshús?
Anyósomtól kaptunk töltött káposztát. Lefagyasztottam, majd most, hogy nem volt itthon kaja, kivettem a fagyóból, és megfőztem a szokott módon - feltenni annyi vízben, hogy ellepje, mikor felforrt, hozzáadni sót, paradicsompürét, és 20 percig legkisebb lángon főni hagyni. Anyósom így tanított, és eddig mindig jó volt.
De most valószínűleg nem volt elég nagy a láng, vagy nem tudom, mit rontottam el, de most kóstoltam, és a rizs szinte egyáltalán nem főtt meg. Kicsi, és ropogós, nem is duzzadt meg. Lehet, hogy akkor a hús is nyers maradt? Mert a férjem bevágott belőle tegnap vagy 5-öt, és utána mondta, hogy furi volt benne valami, de ízre okés volt... Én meg ráhagytam, szokott ilyeneket mondani. És csak most nézem, hogy alig főtt meg.
Lehet valami bajunk a hústól?
Nem szoktam soha előre megfőzni a rizst. Addig főzöm a káposztát, amíg a rizs is megfő. Akkor a hús is megfől. De paradicsomot minek tettél bele? Azt nem való az igazi töltött káposztába.
Igaz, van aki tesz bele.
Kedves 3-as, nem tudom, főtt-e 10 percig... na mindegy, várunk, nincs-e hasmenés, hányás XD. Ha lenne, rohanunk a kórházba, de reméljük, nem lesz ilyen.
4-es válaszoló: mifelénk mindig tesznek paradicsompürét a képosztába. Szabolcsi, beregi káposzta, az bizony ilyen :), anélkül nem is létezik.
20 percig? Nem kevés az?
Én ha felrakok egy fazékkal, azt 2-3 órát főzöm kis lángon..
Egyedül a botulizmus játszhat be, de ha a teljes mennyiség ( a közepe is!) legalább 10 percig főtt, akkor az elpusztította. Úgy max emésztési problémát okozhat a félig nyers hús fogyasztása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!