Mi szokott lenni a karácsonyi menü nálatok?
Általában ugyanaz, elég ritkán újítunk be, de én nem bánom, mert ezek nálunk annyira karácsonyi hangulatot idéző ételek, hogy nem is nagyon készítjük máskor az évben. Viszont ha egyszer összeköltözünk a párommal, és később saját családunk lesz, akkor én minden évben más menüvel fogok előállni, hisz ha hazalátogatunk a szülőkhöz, ott ismét ehetünk a hagyományos ételekből. :)
Szenteste: halászlé (amit én ki nem állhatok), húsleves, rántott pontypatkó, krumplipüré, sültkrumpli, majonézes krumplisaláta. Ilyenkor csak négyen vagyunk itthon, nem kell olyan sok kaja.
25-e: az előző napi maradék bővül töltött káposztával, ezen a napon is szintén négyesben vagyunk.
26-a: ezen a napon jönnek haza a testvéreim a családjukkal, ilyenkor 20-an szoktunk lenni nagyjából. Szintén van még az előző napi ételekből, bár a rántott hal általában addigra elfogy, de frissen is szoktak sütni ezen a napon a szüleim. Bővül a menü töltött pulykával, még 1-2 féle salátával, és körettel. Ezen a napon van valamilyen torta, általában oroszkrém, mert édesapám és két testvérem is karácsony környékén ünnepli a születésnapját.
A sütemények évek óta ugynaazok. Mézeskalács az alapvető, hisz ez már a fára is felkerül. Van 4-5 féle aprósüti, ezek állandóak, de előfordul, hogy kipróbálunk egy újdonságot is ezek mellett. Készül még diós és mákos bejgli, valamint zserbó.
Ettől a kérdéstől most olyan karácsonyi hangulatom lett, hogy holnap el is megyek szétnézni a bevásárlóközpontokba, hisz ilyenkor már minden tele van karácsonyi cuccokkal. :)
Szeretném megkérni azokat, akik az elsőt lehúzták, legyenek szívesek részletesen beszámolni arról, hogy valójában mi szokott lenni a válaszoló családjában a karácsonyi menüsor.
------------------
Nálunk semmi. No nem úgy értem, hogy semmit nem eszünk, csak nincs semmi ünnepi étel-ital. Pont úgy étkezünk, mint máskor. Az utóbbi időben pedig egyre szegényesebben.
Ez lesz a harmadik közös karácsonyunk hármasban és ritkán van változtatás!
Húsleves
Töltött káposzta
Rántott hal
Sült kacsa
Rizibizi,krumplipüré
Beiglik
Hókifli
Valamilyen krémes
Tavaly volt kókusztekercs is!
Hát... Nem ugyan az, de mindig hasonló! :)
-Halászlé (ez mindig van)
-Valami tengeri herkentyű (ez volt már homár, vagy tengergyümölcsei tészta, idén nem tudom mi lesz)
-Sült, rántott húsok rizzsel vagy krumplipürével
-Mézeskalács (mindig, de ez csak rágcsálnivaló), beigli (ez is mindig) és nálunk szokott lenni egy karácsonyi torta is... :) 14/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!