Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hallott valaki arról, hogy a...

Hallott valaki arról, hogy a zöld paradicsom mérgező?

Figyelt kérdés
Valahol régebben olvastam róla, de nem nagyon tudok utánakeresni. Sokan elteszik savanyúnak a zöld paradicsomot. Most akkor van benne mérgező anyag vagy sem? Ja és a piros paradicsomnál is olvastam, hogy a zöld részt ki kell vágni belőle (a tetejénél).

2012. okt. 10. 22:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Mint már többen irtuk, savanyitva IGEN.
2012. okt. 12. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem mert nem szeretjük,meg különben is mérgező vegyületeket tartalmaz.
2013. jan. 24. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:

A zöld paradicsom nem mérgező, tomatint, dehidrotomatint és filotomatint tartalmaz, amelyek közül az első kettő biztosan nem mérgező, a harmadik meg annyira új, hogy nem találni róla semmit. Szolanint a zöld paradicsom kimutatható mennyiségben nem tartalmaz.

[link]

2014. júl. 19. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim válasza:

Miért együnk olyat ami akár egy kicsit is mérgező, ha egyszerűen ki tudjuk kerülni, és ehetünk helyette mást? Én nem eszek zöld paradicsomot. És mivel az érett paradicsom is tartalmazza a mérgező anyagot (csak még kisebb mennyiségben), ezért azt is csak alkalmanként, és nem rendszeresen.


Korábbi hozzászólóknak: Szendi nem ír hülyeségeket, mert szinte kizárólag fordításokat közöl a honlapján. Amik pedig külföldi kutatások és tanulmányok szövegei. A paradicsomos cikke is ilyen. És már miért ne lehetne igaz, hogy egy kisebb fajta (pl. Red cherry paradicsom) több méreganyagot tartalmaz mint egy nagyobb fajta (pl. Kecskeméti Jubileum)??? Mind a kettő két külön növényfajta, eltérő genetikai állománnyal. Így az összetételük is lehet bármiben eltérő. Jóhiszeműen feltételezem, hogy a tanulmány írói megvizsgáltak több fajtát, és ez volt az általános következtetés.

2015. jan. 26. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 Katonca ***** válasza:

Korábban úgy gondolták, hogy a paradicsom zöld, éretlen bogyójában ugyancsak sok a szolanin, azonban ezt tudományos vizsgálatok nem támasztották alá. Helyette viszont találtak a zöld paradicsomban emberekre nem mérgező rokon vegyületeket, úgy mint tomatin, dehidrotomatin és filotomatin.

Idézet: Wikipedia solanin.

2019. okt. 10. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!