Chilisbabhoz milyen füszereket/zöldségeket használtok?
Figyelt kérdés
láttam boltban port, mexicoi chilis bab. de nem szeretek ilyet használni. holnap ezt főzök, és kiprobálnék vmi ujat. hagyma, fokhagyma, bors amiket szoktam bele rakni,néha paradicsom, mást nem. ti még mit használtok?2012. szept. 25. 17:30
1/6 atilis válasza:
Nagyjából ezeket szoktam én is használni, ha csipősebben akarom, akkor teszek még bele erős pistát, de van, hogy egy pici cukrot még szoktam a végén bele tenni, még pikánsabb lesz tőle.
2/6 anonim válasza:
Párom receptje:
- szalonnás -jó húsos- pörköltalapon megpárolja darálthúst;
- paradicsomlében/ vízzel hígítva, mert a bab sokat felvesz/ megfőzi a babokat, amilyet szeretsz, mi 4 féléből csináljuk;
- összekeveri az egészet, bele teszi a kukoricát, majorannát, borsot, pirpsaranyat, és mivel tárkonypártiak vagyunk, azt is /erős a gyerekek miatt nem megy bele/;
- szoktuk gerslivel is szaporítani, nem ront az ízén.
3/6 A kérdező kommentje:
erős pistát természetesen használok, erősen szeretem. csak kimaradt :)
2012. szept. 25. 17:55
4/6 bumbi02 válasza:
Én lilahagymát/vöröshagymát-kaliforniai paprikát megfonnyasztok kevés olajban, bele a darált hús, megpirítom, bele paradicsom (vagy sűrítmény ha más nincs), só+bors+cayenne bors (vagy valamilyen csípős, ízesebb csilipaprika-> bird's eye, jalapeno paprika) +majoranna + paprika. Kevés cukor, ha a paradicsom miatt savanykásabb íze lenne. Aztán beleburítom a bab és kukorica konzervet. Kóstolgatom, és szép sűrűre megfőzöm. Rizzsel isteni.
5/6 A kérdező kommentje:
hm, jalapeno vagy hegyes erős nem is rossz ötlet erős pista helyett. csak kérdés hogy mennyi kell bele. egy egész gondolom sok (30 dkg hus, egy konzerv bab+kukorica)
2012. szept. 25. 22:58
6/6 bumbi02 válasza:
Jalapenoból változó. Ha frissen bontod az üveget (többnyire üvegben, ecetes lében kapható a hipermarketekben ), akkor vigyázz vele, mert elég erős tud lenni - bár szerintem úgy jó -, viszont sokkal jobb mint a hegyes erős, van egy jellegzetes íze. De ha jalapenot is, vagy hegyes erőst is teszel bele, ne az elejétől kezdve, csak befejezés előtt nagyjából 10 perccel dobd bele, ízhatás végett, ha sokáig főzöd - pl elejétől kezdve dinsztelnéd is - kimegy az ereje a tapasztalataim szerint. Ami még jó féle csili paprika, a CBA-ban kapható Bird's eye chili, őrlős, 700 forintért vettem még januárban, de most fogyott el augusztusban, tehát annyira nem drága, mint elsőre tűnik. És elég jól őrzi a csípősségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!