egy komoly rövid lényegretörő válasz! :)
köszi.
és mértékelesen fogyasztva is hízlal?
mézből mennyi a mértékletes fogyasztás?
Attól függ, hogy milyen mennyiségben fogyasztod.
Például, ha másfél nap alatt megeszel egy liter vegyes virágmézet, valószínűleg hízlalni fog, főleg ha néhány hét alatt ezt háromszor megismétled, mint ahogy én tettem.
nem, pár napja kezdtem, mert meg vagyok fázva, és teába tettem. napi 2-3 bögre teát iszok és egy bögrényibe teszek 1 teáskanállal. ez sok?
és az normális h a mézes teától elmegy az étvágyam? :O
utolsó: 1 liter méz? uhh.
Igen, hát kissé szédültem utána.
Viszont, háromszor "végigvittem". Többször ennyit nem fogok enni.
Igazság szerint minden hízlal. :(
Cukor, barna, fehér, répacukor, szőlőcukor, méz, stb... minden ami finom :(
Attól függ mit nevezel hízlalónak.
Az olajat egészségesebbnek tartják az állati zsiradéknál, kalóriatartalma viszont közel azonos.
A mézet is egészségesebbnek tartják, mivel rengeteg vitamint tartalmaz, de elárulom, hogy kb. ugyanannyi a kalóriaértéke, mint a sima fehér cukornak. Ha tehát a cukrot hízlalónak tartod, bizony a méz is az. Igen a fehér cukor nagy mumus lett mostanában, de a méztől is ugyanúgy hízol, ha folyton vele édesítesz mindent és reggeltől estig süteményt eszel..
Csak arra figyelj, hogy sose forró teába tedd a mézet! Várd meg, amíg iható melegségűre hűl. A hőhatás tönkreteszi benne a hatóanyagokat, és nem fog hatni megfázás ellen.
Amúgy persze, hizlal, minden étel hizlal, amivel átléped a kalóriaszükségletedet. Ha egész nap nem eszel semmi mást, csak két kanál mézet, attól persze nem fog meghízni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!