Hogy kell lecsót csinálni?
Figyelt kérdés
ne nevessetek ki, de nem tudom hogy kell csinálni a lecsót.Sima natur lecsót szeretnék csinálni de nem tudom hogy kell , nagyon kezdő vagyok még.2009. aug. 1. 11:33
1/17 anonim válasza:
Egy fakanálnyi zsíron megpirítasz egy fej kockára vágott hagymát. Én három paradicsomhoz hét nyolc cső paprikát számolok, mert ha a pari több akkor savanykás lesz. Szóval ha a hagyma meg van pirítva, akkor rádobod a paprikát paradicsomot összeaprítva. Só, vegeta mehet rá. Ezt pirítgatod komótosan, és később pici vizet öntesz alá, bár a bolti paradicsom elég sok levet enged. Kavargasd közben, mert könnyen le tud kapni. Kb 20 perc múlva megkóstolod, hogy rágós e még a cucc, meg elég sós e. Ha jó, akkor két felvert megsózott tojást ráöntesz. Én a tojásba teszek egy késhegynyi tejfölt és egy késhegynyi lisztet is .Innen már csak egy két kavarintás és kész is.
2/17 A kérdező kommentje:
köszii :D
2009. aug. 1. 11:47
3/17 anonim válasza:
Ugyanígy csinálom én is, csak tojás nélkül. Ha kész a lecsó, hozzáteszek egy gyorsrizst, azzal összefőzöm és nyammmm:) Ha szereted, tehetsz bele kolbászt vagy virslit is.
4/17 anonim válasza:
Ahány ház, annyi szokás. Én mondjuk kevesebb ideig főzöm, és több paradicsomot teszek bele, mint az első válaszoló. És a klasszikus lecsóban nincs egyéb, se tojás, se rizs. De lehet még sok minden más. Én mikroban előre megpárolt padlizsánt teszek bele, ha van, de lehet gomba, füstölt hús, csirkemáj, bármi egyéb, ami kéznél van. Majd kitapasztalod.
5/17 anonim válasza:
Én megpiritok jó sok hagymát füstölt szalonna kockával vagy baconnal, rádobom a paprika karikákat és tovább dinsztelem együtt. Paradicsomot lehámozom, felkockázom és hozzárakom, együtt dinsztelem, míg levet ereszt Akkor félrehúzom, bele pici pirospaprikát, sót, cukrot, borsot és karikára vágott jó minőségű lecsőkolbászt, vagy virslit, utána még kb tíz percig főzöm.
6/17 anonim válasza:
Még annyit, hogy egy kg paprikához negyed kg paradicsomot használok és két-három fej vöröshagymát.
7/17 anonim válasza:
Az én receptem: A hagymát kockára vágom és lehetőleg házizsíron csak üvegesre hagyom, tehát nem pirítom oda. Beleteszem a feldarabolt paradicsomot és zöldpaprikát. Az arány kb. 2:3, tehát a paradicsom a kevesebb. Már az elején öntök alája egy kis vizet, később nem. Megsózom, egy kis vegetával megsegítem a sós ízt és fedő alatt kb. 15-20 percig párolom. Egy csipet zúzott fokhagymát is teszek bele! Natúrt kértél, tehát semmi mást nem teszek bele. Esetleg ha szeretitek az erőset tehetsz bele még az elején egy kis csípős paprikát. Ennek így finomnak kell lennie!!!
8/17 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek:) és még annyi hogy muszály zsírban csinálni vagy lehet olajjal is?
2009. aug. 1. 13:08
9/17 Kathrin01 válasza:
persze, én is olajjal csinálom
10/17 anonim válasza:
LEhet olajjal is, de a lecsó követeli a házi zsírt. Olajjal műízű, én utálom úgy. De próbáld ki mind a kettőt. A magyar konyha a zsírt szereti:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!