Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hártya a zöldtea tetején?

Hártya a zöldtea tetején?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy mit rontok el tea készítésénél,

mert nekem rendszeresen ilyen hártya szerű valami képződik a tea tetején,

mintha olaj vagy zsírcsepp került volna bele.

Azért is zavaró, mert ivás közben a csésze oldalára tapad.

Az is lehet, hogy ez természetes és csak nekem zavaró. Ha nem, akkor érdekelne a megoldás.Köszi!



2012. szept. 18. 16:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy hatóanyaguk magasabb, mint a filteresé, legalábbis ezt olvastam. Általában 1 csészéhez 1 teáskanálnyi fű kell és a tasakon rajta van, hogy meddig kell áztatni.
2012. szept. 19. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:

Koszi mindharmotoknak :)

1. Szerintem sem a minosegtol fugg ez,igazad lehet...

Mert azert a filteres is minosegi tea,csak lehet,hogy kevesebb a hatoanyaga,vagy nemtudom...


2. A vizko nem lehet,mert volt,hogy asvanyvizzel csinaltam,ugyanugy ott volt a hartya...

szerintem ez tenyleg ilyen,hogy "ott van"...


3.(utolso)

Probaltad mar ezt,ha "igazi" zoldteat ittal,hogy ugyanugy hartyasodik?



Szerintem ez mindig hartyasodik,mint ahogy az elso (szerintem helyesen) irta,hogy ezek az olajok a leveleben....



Most mar csak az a kerdes,hogy egeszseges e,vagy szedjem le kanallal? Mert az sikerult a multkor :D

2012. szept. 19. 09:28
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

Jó sok baromságot sikerült ideírni.

A hártya természetes jelenség, de nem "normális".

Akkor képződik, ha a teát túl sokáig áztatják és a csersavak is kezdenek kioldódni belőle, ettől lesz kesernyés íze.

A zöld teát nem szabad 100°-os vízzel leönteni, csak 90-95°-sal, és tényleg maximum 2-3 percig áztatni.

Ha így csinálod nem lesz hártyás és finomabb is lesz.

2012. szept. 19. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
23%

"A vizko nem lehet,mert volt,hogy asvanyvizzel csinaltam,ugyanugy ott volt a hartya...

szerintem ez tenyleg ilyen,hogy "ott van"... "

Egyébként kevered az ásványvizet a desztillált vízzel, az ásványvízban kifejezetten sok a vízkő...

2012. szept. 19. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
hiába csinálod ásványvizzel, ha a forralo vizköves, akkor az is az lesz. de nemtudom lehet más, de fura hogy amint irtam nálam koliban olyan, otthon viszont nem.
2012. szept. 19. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:

Tegnap vettem vizforralot PHILIPS... tehat nemhiszem :D

es a tasakra ravan irva hogy 100C os vizzel kell leonteni :D

Elotte nem volt vizforralom,csak a kavefozovel engedtem forro vizet ki...azthittem nem eleg meleg (100 C)

nah de mindegy...

valoszinu azert nem lattok rajta semmit,mert tesztek bele cukrot,vagy citromlevet...en naturon iszom,es a zold tea ilyen (filteres)

nemirom,hogy mi az igaz,kinek van igaza,mert igazabol meg mindig nem tudni :D

majd most akarok venni "igazi" teafuvet :))))

Kivancsivagyok

Tovabbi szep delutant Nektek kedves teabarataim :)))

2012. szept. 19. 15:51
 17/21 A kérdező kommentje:

Jajjj es bocsesz :)))

Asvanyvizzelnem szabad csinalni,valahol olvastam,mert tul sok benne a kalcium,magnezium....Nah tehat asvanyi anyag es attol lehet vizkoves,ebben viszont tuti igazad van :)

Es elvileg olvastam meg,hogy vizforraloban sem szabad....csakis cserpedenyben...

de hol ilyet olvasok,hol olyat,ezert akartam "szemelyes"tapasztalatokat hallani/olvasni;)

2012. szept. 19. 15:54
 18/21 A kérdező kommentje:

jah es mindig csak 1 fajta bogrebol szabad inni,es nem szabad mosogatogel-lel elmosni a bogret...

Tehat ez egy nagyon osszetett dolog...

Tobb szempont is nagyon fontos :s

Valaki igy csinalja,valaki ugy...



Szerintem a hofok a fontos...

De hogy tenyleg a 100 fokos viz a jo,vagy a 90-95 fokos...

arra nem tudom a valaszt..

Lehet hogy a 100 fokos mar "megoli" a teaban levo hasznos anyagokat??

DE akkor miert irjak az okosok a dobozra,hogy 100 fok....???

En nem ertem...es komolyan ahany forumon neztem mindenki mashogy irja a hofokokat...

hmmm -_-

megkerdezem a kinai ismerosomet! Ismerek egyet az etterembol :)))) teeeenyleg

2012. szept. 19. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Kicsapódik a csersav a teában az áztatás miatt.

Általában nekem is a fekete tea szokott ilyen lenni. A többi féle fajta az nem.

2012. szept. 27. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 rockika válasza:

Én a zöld teához egy kis 2,5 decis lábosban melegítem a vizet. Amikor meghallom a víz zubogását és látom hogy pici buborékok kezdtek felszállni a lábos aljáról, akkor le is veszem a tűzről. Kb. ilyenkor érheti el a víz az ideális 80-85 fokot. Ráöntöm a teára és 2 percig áztatom. Nekem ilyenkor a víz minőségétől függetlenül nem nagyon szokott megjelenni hártya és mire kiázik már annyira le is hűl, hogy iható legyen a tea.


Azt olvastam, hogy a hártya valóban a víz keménysége miatt képződik. Elvileg ha simán forraljuk a vizet akkor is hártya keletkezik a tetején, csak azt nem nagyon látjuk mivel nem színezi meg semmi. Láttam víztisztító kancsót és azon ez a hártyás probléma ki volt emelve. Elvileg ha azzal átszűrjük a vizet, meglágyítja és nem fog hártya keletkezni. Egyszer ezt is kipróbálom és leírom a tapasztalatokat ide.


Végül a túláztatás. Azt én is tapasztaltam, hogyha sokáig ázik a teafű, nagyobb mértékben jelenik meg ez a hártya. Erről én is azt olvastam valahol, hogy valamilyen savak áznak ki és attól bőrösödik meg a tea teteje. (szerintem ilyenkor érződik is rajta hogy savas a tea) Szóval ajánlott minden teafüvet adott ideig áztatni.

2014. jan. 12. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!