Fagyasztott kenyér?
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Sokan írják, hogy csak kiolvad, és olyan mint ha friss lenne. Én még nem próbáltam.
akkor ideje kipróbálnod, anyum annak idején rendszeresen fagyasztotta, meg nem mondtam volna csak a kenyérből, hogy másnapos, vagy pár órája még a fagyóban volt :P
Ha este kiveszed, reggelre biztos, hogy kiolvad :)
Mi is szoktunk fagyasztani kenyeret, nem elsősorban takarékossági szempontból, hanem mert mindig adódhat "vészhelyzet".
Szerintem is úgy a legjobb, ahogy az egyik kedves válaszoló írta, amikor a kenyér lassan, magától enged ki szobahőmérsékleten. Olyan soha sem lesz mint frissen, de a probléma megoldva.
Én a szeletelt kenyeret szeretem, így csak arról tudok nyilatkozni. Annak semmi baja nem lesz a fagyasztástól, nekem mindig tele a mélyhűtőm kenyérrel.
Nem azért fagyasztom, mert lusta vagyok elmenni érte a boltba, hanem 1. mert így nem megy kárba a vége sem, mivel régebben nem egyszer előfordult, hogy az utolsó pár szelet már penészes lett, ugyanis két emberre ez a mennyiség sok lenne 2. mert sokszor akciósan veszem a jobb minőségű, de pár napon belül lejáró kenyereket, ami a fagyasztásnak köszönhetően két-három hét múlva is épp olyan állapotban van, mint amikor megvettem. Így nem 300, hanem 150 forintért jutok hozzá a jó minőségű szeletelt kenyérhez, amiből nyilván nagyobb mennyiséget vásárolok, de nem megy tönkre hetek múlva sem.
Én is akkor szoktam rá a fagyasztásra, amikor panelban a 40 fokos melegben már 3 nap után zöld volt a kenyér, és csak dobáltam ki.
Hazahozom, leszelem, kettesével rakom a fagyóban (2 szelet = napi adag). Amikor kell, reggel kiszedem, mint a kártyavárat egymáshoz támasztva állítom fel. Szépen kienged kb. félóra, max. egy óra, utána belerakom tiszta, száraz zacsiba, és szerintem is olyan, mint a teljesen friss kenyér.
Amióta pedig arra jöttem rá, hogy a fél kg. kenyeret adják 180.- Ft-ért, az 1 kg-ot pedig "csak" 310.-ért, azóta megveszem a kilósat, a fele rögtön megy a fagyóba, és így még spórolok is.
Próbáljátok ki bátran, én azt mondom, nem fogtok csalódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!