Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fagyasztott kenyér?

Fagyasztott kenyér?

Figyelt kérdés
Sokan írjátok hogy fagyasszátok a kenyeret. Amikor kiveszitek, menyi idő alatt olvad ki? Nem hideg, szivacsos?
2012. szept. 10. 22:45
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi szeletelve fagyasztjuk és mikróban olvasztjuk ki, annyit, ahány szelet éppen kell. Én meg is szoktam pirítani, mert azért nem olyan, mintha friss lenne (én a néhány napos kenyeret se igazán szeretem, azt is megpirítom).
2012. szept. 10. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Sokan írják, hogy csak kiolvad, és olyan mint ha friss lenne. Én még nem próbáltam.

2012. szept. 10. 23:00
 3/24 anonim ***** válasza:
75%

akkor ideje kipróbálnod, anyum annak idején rendszeresen fagyasztotta, meg nem mondtam volna csak a kenyérből, hogy másnapos, vagy pár órája még a fagyóban volt :P

Ha este kiveszed, reggelre biztos, hogy kiolvad :)

2012. szept. 10. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi rögtön ahogy hazaérünk vásárlásból a friss kenyeret tesszük be a fagyóba, amikor kell kiveszek egyet, és nem hagyom a zacskóban, hanem valami nagyobb konyharuhába szoktam becsomagolni. Így szépen elkezd kiolvadni, de amit kiereszt vizet, azt nem szívja magába a kenyér, nem lesz lucskos, néha megnyomkodom és amikor már elég puhának találom akkor újra beteszem egy zacskóba, mert ha sokáig ruhában felejtem akkor nagyon megszárad. Nekem valahogy télen ez a fagyasztott kenyér dolog jobban bejön, mint ilyenkor, ilyenkor kicsit lassabb, én nem szoktam mikrózni, hanem csak ki a konyhapultra, télen viszont ráteszem a radiátorra és akkor, ha friss volt a kenyér, akkor ha felolvad tényleg, mintha most vettem volna. Nagyszüleim pedig sütőben olvasztják. Bocs ha hosszú lett :)
2012. szept. 10. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
9%
De miért kell ez a fagyasztás? Nincs mindig kedvetek elmenni friss kenyeret venni?
2012. szept. 11. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
2/14. Azért jó a fagyasztás,mert így nem kell kidobni egy szelet kenyeret sem. Nem egyformán fogy a kenyér. Ha nem fagyasztom,akkor a már nem frisset nem eszi meg senki. Ez pazarlás.
2012. szept. 11. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
Mint fentebb is láthatod, van aki arra esküszik, hogy ugyanolyan, mint a friss kenyér, van aki szerint nem. Én speciel utóbbiakhoz tartozom -apámék az előbbiekhez- nem szeretem csak bundáskenyérnek a fagyasztott kenyeret. /maradékot szoktuk lefagyasztani/
2012. szept. 11. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 doboszoli ***** válasza:
100%

Mi is szoktunk fagyasztani kenyeret, nem elsősorban takarékossági szempontból, hanem mert mindig adódhat "vészhelyzet".

Szerintem is úgy a legjobb, ahogy az egyik kedves válaszoló írta, amikor a kenyér lassan, magától enged ki szobahőmérsékleten. Olyan soha sem lesz mint frissen, de a probléma megoldva.

2012. szept. 11. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Én a szeletelt kenyeret szeretem, így csak arról tudok nyilatkozni. Annak semmi baja nem lesz a fagyasztástól, nekem mindig tele a mélyhűtőm kenyérrel.

Nem azért fagyasztom, mert lusta vagyok elmenni érte a boltba, hanem 1. mert így nem megy kárba a vége sem, mivel régebben nem egyszer előfordult, hogy az utolsó pár szelet már penészes lett, ugyanis két emberre ez a mennyiség sok lenne 2. mert sokszor akciósan veszem a jobb minőségű, de pár napon belül lejáró kenyereket, ami a fagyasztásnak köszönhetően két-három hét múlva is épp olyan állapotban van, mint amikor megvettem. Így nem 300, hanem 150 forintért jutok hozzá a jó minőségű szeletelt kenyérhez, amiből nyilván nagyobb mennyiséget vásárolok, de nem megy tönkre hetek múlva sem.

2012. szept. 11. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is akkor szoktam rá a fagyasztásra, amikor panelban a 40 fokos melegben már 3 nap után zöld volt a kenyér, és csak dobáltam ki.

Hazahozom, leszelem, kettesével rakom a fagyóban (2 szelet = napi adag). Amikor kell, reggel kiszedem, mint a kártyavárat egymáshoz támasztva állítom fel. Szépen kienged kb. félóra, max. egy óra, utána belerakom tiszta, száraz zacsiba, és szerintem is olyan, mint a teljesen friss kenyér.

Amióta pedig arra jöttem rá, hogy a fél kg. kenyeret adják 180.- Ft-ért, az 1 kg-ot pedig "csak" 310.-ért, azóta megveszem a kilósat, a fele rögtön megy a fagyóba, és így még spórolok is.


Próbáljátok ki bátran, én azt mondom, nem fogtok csalódni.

2012. szept. 11. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!