Főzés órán tudnátok adni olyan recepteket amit 45 perc alatt kész van? (általános iskola)
tejfölös krumplileves,borsóleves..
paprikás krumpli,krumplis tészta..túrós tészta
palacsinta, meggyes-almás piskóta..
Tésztaételek: egyszerű, változatos, és a legtöbb szósz kész, mire megfő a tészta.
Ez nem is annyira közismert, még otthon is meg tudják lepni a gyerekek a családot.
Készíthettek kaszinótojást.
A tojás főzése kb. 10 perc mindennel együtt, vagy vihetik a gyerekek eleve keményre főzve. A sárgát kikeveritek vajjal, kis tejföllel, mustárral, borssal, visszatöltitek a fehérje felébe.
A francia salátához meg kell főzni a vegyes zöldséget (készen kapható francia saláta alap), daraboltok bele kis almát, uborkát stb, ízlés szerint. Majonéz helyett: tejfölt mustárral, cukorral keverjetek el, kis borssal, egészen kevés gyömbérrel. Remek hamis-majonéz, és főzni se kell.
Készíthettek palacsintát is. Egy-egy darabot talán ki tudnak sütni a gyerekek, és sajnos vége is az órának.
Csinálhattok főtt krumpliból (ezt is vihetik készen) krumpli salátát: felkarikázni, hagymát karikázni mellé (lila hagymával még jobb), és ecetes-cukros-fehér borsos lébe betenni. Következő órára is jó lesz még, ha hűtőbe teszitek, akkor csinálhattok hozzá fasírtot. :)
Virsli saláta: karikázni kell, szintén lilahagymával kell beletenni ecetes-cukros lébe.
Tojásleves: gyors és egyszerű.
Paprikás krumpli.
Tojásos nokedli.
Csinálhattok egyszerű tejbegrízt és bundáskenyeret is az első órákon, legalább megtanulják használni a tűzhelyet.
Csirke mellehúsát vágd csíkokra, egy kicsit pörgesd meg sóval. Forgasd bele lisztbe és forró zsírban, olajban hirtelen süsd meg.
Külön edényben készíts egy lecsó-alapot: szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelj össze, kockázz bele néhány lédús paradicsomot, sót, borsot, majd amikor már levet engedett, rakd bele a megsütött csirke-mellét. Hagyd míg kicsit összerotyog. Főtt rizs köret.
Tojás-pörkölt:
4-6 db. tojást keményre főzöl, megpucolod, 4-be vágod hosszába.
Apróra vágott (reszelt) hagymát dinsztelsz, törtpaprikával megszórod, felengeded kevéske vízzel. Tejfölbe, vagy tejszínbe egy kis lisztet símára kavarsz, ezzel besűríted a hagymás szaftot, amikor már egy kicsit összerotyogott, belerakod a főtt tojásokat, azzal is rotyog egy kicsit. Főtt tésztát, főtt rizst (bár én leginkább nokedlit) szoktam mellé készíteni köretnek.
vajaskenyér mézzel
zsíroskenyér hagymával
lekváros-vajas kenyér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!