Születésnapra vendégváró falatkákat írnátok? ötleteket elfogadok.
-Apró fasírtgolyókat készítesz. Kiflit kör alakúra felszeletelsz,ráteszed a fasírtgolyót,kis darab sajtot,zöldséget,ízesítőt (pl. piros arany,majonéz) Ezt egy fogvájóval összetűzöd.
- Fűszeres zsömlék
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 25 dkg túró, 3 ek. tejföl,4 zsömle, csirkemellsonka felvágott
A petrezselymet megmossuk. A túrót villával áttörjük,kikeverjük a tejföllel és az apróra vágott petrezselyemmel. A zsömléket félbevágjuk úgy,hogy 1db zsömléből 2 kis darab legyen (bocsi,értelmesebben nem tudom leírni). Majd vízszintesen is felvágjuk,megkenjük a túróval és 2 szelet felvágottat teszünk rá, majd rátesszük a tetejét.
-Készítesz finom,puha sajtos pogácsát (receptet nem írok,mert sok van a neten). Annyi különbséggel készíted,hogy nagyobb kiszúrót vagy poharat használsz a kiszaggatáshoz. Ha kihűlt vízszintesen ketté vágod,megkened krémsajttal esetleg erre is tehetsz csirkemellsonkát vagy csak simán krémsajttal tálalod.
-Esetleg előre elkészítesz melegszendvics alapokat,és ezt akkor teszed a szendvicssütőbe/sütőbe ha megérkeztek a vendégek.
(valamilyen ízesítésű melegszendvicskrém + sajt a tetejére vagy a kenyér szeleteket megkened margarinnal,sonkát teszel rá és megszóród sajttal)
-Pizzás csigák:
Hozzávalók: 60 dkg liszt,5 dkg élesztő,2 tojássárgája,2 e.k olaj, 1 e.k cukor, 1 csipet só, 3dl tej.
Töltelék: 1 tubus pizzakrém, 1 doboz kukorica, 15 dkg sajt
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros tejben,hozzáadjuk a liszthez. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját,olajat,sót és a maradék tejet. Összegyúrjuk,meleg helyen 30 percig kelesztjük. Két részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk,megkenjük a pizzakrémmel,megszórjuk a kukoricával,reszelt sajttal. Feltekerjük, ujjnyi szeletekre vágjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Erre is tehetsz még pluszban felszeletelt sonkát.
Sajtos-paradicsomos chipsek
Hozzávalók:
-2 db paradicsom
-1 szál újhagyma
-100 g reszelt sajt
-2 ek krémsajt
-2 ek majonéz
-só
-őrölt fehérbors
-20 db burgonyachips
-20 db kisméretű sós perec
Elkészítési idő:20 perc
1. A paradicsomok héját vágjuk be kereszt alakban. Néhány pillanatra mind a kettőt dobjuk forró vízbe, majd húzzuk le a héjukat, a húsukat pedig daraboljuk fel. Az újhagymát tisztítsuk meg daraboljuk fel.
2. A paradicsomot és az újhagymát keverjük össze a reszelt sajttal és a krémsajttal, valamint a majonézzel. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a krémet. Osszuk el a chipseken, és díszítsük a perecekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!