Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Etil alkoholt milyen módszerre...

Etil alkoholt milyen módszerrel lehet olcsón házilag erjeszteni?

Figyelt kérdés

YOutube-n láttam egy videót ahol 3/4 liter szörpből + sok cukorból 21%-s alkoholt erjesztettek elvileg 1 hét alatt.

Ez lehetséges? Vannak veszélyei? Legális? Természetesen saját fogyasztásra.


2012. aug. 19. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt a magyar nyelvben pálinkafőzésnek is hívják.

Erjesztéssel magas alkoholtartalmú italt nem tudsz készíteni, mert leáll a fermentáció egy idő után a keletkező alkoholtól - ezért desztillálják le.

2012. aug. 19. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, hogy ma ezt csináltam.
2012. aug. 19. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Fermentálásnak mik a határai? Pálinkához gyümölcs tartalmú cefre kell, de az nincs. :D
2012. aug. 19. 23:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Általában 18-20 térfogat százalék alkohol keletkezésekor leáll az erjedés, mert az élesztőgombák elpusztulnak. Elvileg ez a 21% amit láttál, ez a felső határ.

Az a baj, hogy minél tovább erjeszted, annál kényesebb lesz és könnyen megecetesedik.

Én azért csak rábeszélnélek a lefőzésre. Alkoholt mindenből lehet csinálni, amiben cukor van. (sőt még abból is amiben csak keményítő - például krumpli)

2012. aug. 20. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!