Etil alkoholt milyen módszerrel lehet olcsón házilag erjeszteni?
YOutube-n láttam egy videót ahol 3/4 liter szörpből + sok cukorból 21%-s alkoholt erjesztettek elvileg 1 hét alatt.
Ez lehetséges? Vannak veszélyei? Legális? Természetesen saját fogyasztásra.
Ezt a magyar nyelvben pálinkafőzésnek is hívják.
Erjesztéssel magas alkoholtartalmú italt nem tudsz készíteni, mert leáll a fermentáció egy idő után a keletkező alkoholtól - ezért desztillálják le.
Általában 18-20 térfogat százalék alkohol keletkezésekor leáll az erjedés, mert az élesztőgombák elpusztulnak. Elvileg ez a 21% amit láttál, ez a felső határ.
Az a baj, hogy minél tovább erjeszted, annál kényesebb lesz és könnyen megecetesedik.
Én azért csak rábeszélnélek a lefőzésre. Alkoholt mindenből lehet csinálni, amiben cukor van. (sőt még abból is amiben csak keményítő - például krumpli)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!