Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A tésztákban van laktóz?

A tésztákban van laktóz?

Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 09:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha tejjel van készítve akkor biztos.
2012. aug. 15. 10:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Most amit éppen ettem, erre 3 összetevő van csak írva: tyúktojás, búzaliszt, ivóvíz... Ennyi! Kétlem, hogy 3 összetevőből állna csak a tészta...

Laktózérzékenység gyanús vagyok, azért kérdezem...

2012. aug. 15. 10:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Vízzel készülnek. Nem is hallottam olyanról, ami tejjel készül. És még csak nem is szoktak ugyanabban az üzemben tejjel, és tésztával dolgozni. Szóval még csak véletlen se hiszem, hogy kerülne bele.

De ha lenne is, fel kell hívniuk a figyelmet rá.

2012. aug. 15. 10:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy a tésztagyárak elkényeztetnének minket azzal, hogy tejjel gyúrnák meg a tésztát.

Egyébként is tésztát gyúrni alapból vízzel kell!!

2012. aug. 15. 10:50
 5/6 anonim ***** válasza:
A tésztát víz,liszt, tojás keverékéből készítik, nincs benne tej. De ha ennyire parázol, azt is nézd meg, hogy mit teszel rá, amiben tej, tejszármazék van, abban biztos, hogy van laktóz is. Ugorj rá a laktózmentes termékekre, nem olcsóak, de jók.
2012. aug. 15. 12:03
 6/6 Szoondiii válasza:

azért van 3 összetevő ráírva, mert 3 összetevőből áll..

a laktóz/tej tartalmat jelölni kell.

de nem jártál jól, mert glutén és lektinek vannak benne, tehát ha éppen nem is fo.sat meg, ez csak rövid távon lesz jó, hosszú távon pont annyira egészségtelen, mint amennyire az elhízott, cukorebeteg embereken látszik.

2012. aug. 15. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!