Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van a zacskós levesben...

Miért van a zacskós levesben tejcukor (laktóz)?

Figyelt kérdés
Laktózérzékeny vagyok és emiatt különösen odafigyelek arra, hogy egyes (akár előre csomagolt) ételek miket tartalmaznak - és észrevettem, hogy pl. a zacskós leves hozzávalói között is szerepel a tejcukor. Az addig oké, hogy pl. a sajtos chips-ben van tejpor/tejcukor, de a húslevesbe legjobb tudásom szerint sem kell semmiféle tejszármazék... Valaki meg tudná nekem mondani, hogy miért tesznek tele mégis?
2012. jún. 12. 11:34
 1/6 anonim ***** válasza:
ízfokozó, ha sósés édespárosítzást tartalmaz
2012. jún. 12. 11:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi az infót, erre tippeltem! :)

Mindenesetre felháborító, hogy még egy sima zacskós levestől is tartanom kell... :(

2012. jún. 12. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:
És még mi mindentől...Én egy éve vagyok laktózos, és nagyon kimüveltem magam ezügyben, és mégis lebeszaladok néha. Három nap mire megszabadulok tőle. Ettem már kiflit, rágót, kekszet, kenyeret, párizsit stb. amitől megbetegedtem. Nagyon kell figyelni, olvasgass a neten. Vannak rejtett laktózok is. Dolgozó vagy? Mert kedvezmények is járnak.
2012. jún. 12. 14:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Nálam kb. fél éve derült ki - először nagyon meg voltam rémülve, hogy akkor innentől kezdve nem ehetek pl. palacsintát, vagy túró rudit, de szerencsére vannak laktózmentes termékek, meg a Lactase rágótablettát is kiváltottam. Még nem vagyok lelkileg hozzászokva a dologhoz és pl. fagyievés közben jut eszembe hogy nem vettem be előtte a tablettát (és olyankor meg már késő), stb... Én ilyenekbe szoktam belefutni. :S :)

Amúgy dolgozó lennék - csak most sajna pont nincs munkahelyem.

Milyen kedvezményekre gondolsz?

2012. jún. 12. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Adó kedvezményt kapok, közel 5000 ft-ot. Persze igazolni kellett a laktóz intoleranciát, mely súlyos fogyatékosságnak minősül.
2012. jún. 13. 09:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Azóta mi ujság?
2014. szept. 2. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!