Bodza lekvár recept?
Figyelt kérdés
Tud valaki valami jó receptet mennyiségekkel?2012. aug. 11. 16:58
1/3 anonim válasza:
Almás bodzabogyólekvár
hozzávalók 4 főre
40 dkg érett bodzabogyó
50 dkg hámozott savanyú alma
20 dkg cukor
1 kk citromsav
elkészítés
Az érett bogyókat villával lehúzkodjuk a szárakról.
Az almát meghámozzuk, apróra szeleteljük.
A gyümölcsöket jól megmossuk, egy lábasba tesszük.
Hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és fél dl vizet öntünk alá.
Húsz percen át főzzük, majd leturmixoljuk.
Visszatesszük a lábasba, rászórjuk a citromsavat. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Még melegen üvegekbe töltjük, tartósító a tetejére, lekötjük.
Mehet a száraz dunsztba, míg ki nem hűl.
Bodzalekvár
1,5 kg bogyó, 1 kg cukor, 2 dl víz,
A hozzávalókat összekevere sürüre fözni, üvegekbe tölteni, szárazgözbe rakni.
2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm
2012. aug. 12. 17:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!