Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha nagyon megszorítjuk a...

Ha nagyon megszorítjuk a szíjat, akkor melyek azok az ételek amiket a legnagyobb spórolással el tudunk érni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 9. 19:50
 1/8 anonim válasza:
Zsíros kenyér hagymával.
2012. aug. 9. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

krumpli az ugye olcsó,tehát krumplistészta,rakott krumpli csak simán mondjuk kolbásszal meg tejföllel,paprikáskrumpli,krumplipogácsa.

Szezonális dolgok: Lecsó,rántott cukkini,patiszon,

főzelékek is olcsón kitudnak jönni,pl krumplifőzelék,borsófőzelék.

És igen kimaradtak a húsok,amik a legtöbb bevásárlás nyugtáját megnyomják legalább egy ezressel egy családban.. Ami még olcsóbb az a comb,lapocka,egészben vagy darálva is kérheted. Ebből tudsz csinálni pörköltet,egy lightosabb chillis babot, vagy cukkinit megtöltöd darálthússal rá egy olcsóbb fajta reszelt sajt.

Ami olcsóbb húsok azok a máj,szív,zúza pl. sajnos ebből nem tudok ötletet mert egyiket se szeretem. Rántott májat ismerem meg pl rántott karfiol de tojás miatt ez se egy olcsó,max ha db-ra megtudod venni a tojást.

Bocsi ha nem tudtam segíteni.

2012. aug. 9. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

jajjhát kihagytam a nálunk legjobb spórolás kaját a spenótos rakott tésztát:) Ezt 3 napig burkoljuk 3-an,igen kiadós:)


[link]

bacont nem rakok bele,főzőtejszínt ami drága helyettesítheted tejföllel, én csak paradicsomkarikákkal szoktam dísziteni.

2012. aug. 9. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

grízes, lekváros, mákos, káposztás, dejós, krumplis, sajtos, sajtos-tejfölös, zöldséges tészta

rakottkáposzta, krumpli

paprikáskrumpli, rizses, tarhonyáshús

paradicsom, kménymagos, krumpli, zöldség, lencse, bableves

darálthússal töltött cukkini

pörkölt, rántott párizsi, sajt, cukkini, kelkáposzta

sült tarja, virsli, sajt, fasírt

csirkemáj

főzelékek-lencse, borsó, bab, spenót, par.káposzta

mákosguba, tejberizs, palacsinta, nudli, derelye

lecsó

2012. aug. 9. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Krumplis tészta, paprikás krumpli, lebbencsleves.
2012. aug. 9. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
pirított dara,vízben főtt dara,kenyér helyett szódabikarbónával készített nokedlitésztaszerűség(tojás nélkül)megsütve,sült paprika vöröshagymával,csirkefarhátból rizses hús vagy pörkölt.Palacsinta tej és tojás nélkül,csak csapvízzel.Bármilyen zöldségleves,csak be legyen rántva és legyen sós.Ha édességet akarunk,akkor főzzünk cukorszirupot a legolcsóbb gyümölccsel,vagy ami éppen van,és a pirított darát ezzel kell felfőzni,amíg sűrű ragacsos massza nem lesz,elég finom.A többit már előttem leírták.
2012. aug. 10. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Nyár van, viszonylag olcsón juthatsz zöldségfélékhez, amikből rengeteg mindent lehet varázsolni. Pl.

tökféleségeket rántani, főzeléknek, (lehet tölteni, bár ez nem biztos, hogy olcsó), tegnap pl. csillagtökből készítettem pörköltet, (=a fűszerezésen sok múlik)

Kelkáposztából nemcsak leves és főzelék, nagyon szeretem rántva is. (Cikkekre vágod, hogy mindegyikhez maradjon torzsa, ami összefogja a levelek, attól kezdve ugyanúgy mint a rántott karfiolt)


Karfiolból kiadósabb a pörkölt, különösen ha egy-egy szál répa-gyökér is kerül bele (karikára szelve), egy kis tejfölbe lisztet kavarsz, besűríted, főtt rizs körettel.


Paradicsomból: paradicsomos káposzta, paradicsomos krumpli, lecsó

Olcsók még a krumpliból készült kaják: ezekből kismillió változat van, ill. a főtt krumplival gyúrt tészták sütve-főzve is az olcsók közé tartozik


És természetesen olcsók a tészta-alapú ételek. Káposztás tészta, tojásos tészta, prézlis tészta, grízes tészta. Drágábbak a túrós-tejfölös, sajtos, és a különböző húsalapú mártásokkal leöntöttek.


A húsok közül legolcsóbbak a belsőségek: máj, zúza, a csirke far-hát-nyak-szárny, ebből kiadós nemcsak a pörkölt, hanem rizseshús, vagy tarhonyás. A pulyka-nyakból pl. isteni pörkölt készíthető, de ugyanígy a pulyka zúzából is kitűnő. (De régen főztem!)

2012. aug. 10. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Sokat tudsz spórolni, ha előre eldöntöd kb. egy hétre, hogy mit fogsz főzni.

Én mindig a vasárnapi ebédet döntöm el, abból úgy főzök, hogy valami maradjon a következő napra is. Pl. pörköltmaradékból tudsz készíteni a következő napon gulyáslevest, ahhoz már elég valami könnyű tésztaféle másodiknak.

Ha sült mellől a hagymás törtkrumpli marad, abból lesz a krumplistészta.

Pörkölt mellé a nokedlit mindig úgy főzöm, hogy abból másnap maradjon tojásos nokedlinek.


Végig-gondolod, hogy mit akarsz főzni, megnézed, mi van otthon hozzá, összeírod, amit venni kell, és a cetlivel mégy vásárolni. Kizárólag csak azt veszed meg, és nem amit meglátsz.

Minél kevesebbszer mégy a boltba, annál kisebb a csábítás.

2012. aug. 10. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!