Spórolással kapcsolatos tanácsok, ötletek! A lényeg a kiadások csökkentése, ki milyen módszer alapján csinálja?
Köszönöm a tanácsokat! Mindenki fel lesz pontozva.
A lényeg: szeptembertől saját lakásom lesz. Havonta minimális pénzből kell kijönnöm, de úgy, hogy azért egészségesen étkezzek (nem a "luxus" miatt, hogy lazac stb, csak azért ne is mindennap héjában sült krumpli..). Nem cigizek, hetente iszom pár sört vagy egy bort, ilyeneket, de nyilván ezeket is ki lehet húzni a bevásárlási listáról. Jó ötlet lenne füzetben vezetni a kiadásokat?
Rezsivel hogyan lehet hatékonyan spórolni? Tv-t nem szoktam nézni egyáltalán, az nem is lesz a lakásban. Gondolom kihúzni minden elektromos eszközt a konnektorból, és csak akkor bedugni, ha használom. Nem?
MÉG EGY NAGYON FONTOS KÉRDÉS. Távhővel hogyan lehet spórolni? (Sehogy?..) Köszönöm!
távhővel nem tudsz spórolni. még akkor sem, ha van fent kütyü. kitalálnak vmit, hogy fizess így is úgy is...
a bevásárlásokon tudsz nagyot spórolni. egyszerűen nem mész el, vagy ha igen, akkor a legolcsóbb boltba... penny, lidl.
Ezeket tudom ajánlani.
én minden hónapban amikor megkapom a pénzem, befizetek mindent egyszerre, ami marad, az a számlámon marad, így nincs a kezemben és nem szórhatom.
a villanynál a hűtőgéppel tudsz sokat spórolni, ha az keveset fogyaszt.
én mindig zuhanyozok, levizezem magam, tusfördő, öblítés és kész. alig fogyaszt vizet. mindenhol takarékos izzó van. én mindig hetente megyek a teszkóba(kisboltokat nem szeretem), így minden akciót végig tudok nézni többnyire azt veszem, ami leárazott(nyilván amiből lehet). ha pl vmi nagyon olcsó akkoris veszek, ha még van azért otthon(nem romlandó dolgok, mint wc papír, mosópor, liszt, ilyenek), mert így olcsóbb és nem akkor kell vennem, mikor drágább. sosem dobok ki ételt. nálunk a gáz fix áron van, 1500/hó(a gáztűzhely ugyebár, amúgy távhő van), így mosogatáshoz úgy forralom a vizet, hiszen nem kell érte többet fizetnem és a hideg víz olcsóbb. ha néha napján nagy kád forró vízre vágyom szintén forralok.
én azt csinálom, hogy összeszámolom mennyi a bevételem, levonom a kötelező költségeket(számlák pl) és elosztom annyi hétre, ami a köv fizuig van. sosem költök ennél többet egy héten. plusz én eleinte 60ezret félretettem pár hó alatt, hogy minimális tartalék legyen(sürgős javítási munka, akármi). és moderálom magam, nem megyek le a kisboltba nasiért, fagyiért, mert drága. persze néha napján belefér. én így csinálom.
Azt több embertől hallottam már,hogy jó technika írni a kiadásokat.Mikor mit vettél.Ezt utólag vissza tudod nézni,és így leellenőrizni,hogy mennyi kihagyható dolgot veszel meg.
Az egészséges étkezés nem is olyan drága ha a zöldségféléket soroljuk főként ebbe a kategóriába,ugyanis azoknak legalább van tápértéke,tehát meglepően kevéssel is jól lehet lakni meglepően hosszú távon.Ezt akkor tapasztaltam,mikor sok zöldséget kezdtem enni fogyózás miatt.Persze leginkább a nyers zöldségekre gondolok.Ha a salátába dobsz kis mogyorót,vagy más magvat,még táplálóbb.
Vízzel spórolás:ne folyó vizzel mosogass.várd meg hogy annyi szennyesed legyen amivel tele van a mosógép,és csak akkor moss.
Mi pl régebben sok kenyeret dobtunk ki,mindig megszáradt mielőtt elfogyott volna.Mostmár a fagyóba szoktuk berakni a zsemlét,és csak annyit veszünk ki amennyi pillanatnyilag kell.Ezt meg lehet csinálni kenyérrel is.Felszeleteled,így rakod be a fagyasztóba.Mielőtt enni akarsz,kb két órával előtte kiveszel amennyi kell,neilon zacskóban hagyod,és így hagyod kiolvadni.Olyan mint frissen.
Böngészed ezt az oldalt milyen házi praktikák vannak takarításhoz.Pl az ecetet szinte mindenhez ajánlják.Pl öblítő helyett is mosáskor.
Szia.
mi amikor elköltöztünk, az első hónap nagyon húzós volt, meg kellett vennünk mindenféle fűszert, meg alap dolgokat amik kellettek... nem tudom Te ezeket viszed-e, vagy sem...!?! meg nekünk mindenhol ilyen kapcsolós hosszabbító van pl: egyik hosszabbítóban a teló töltő, laptop töltő, redőny.. ha nem használjuk, akkor a gombot lekapcsoljuk és kész. spórolni lehet még azzal is, ha nem fürdesz hanem zuhanyzol... esetleg menj be a környéken lévő boltokba, írd össze,hogy hol olcsóbb a kenyér, tej meg az alapvetőbb élelmiszerek. és ha tudsz akkor inkább főzz magadnak. így mindig meleg kaját eszel és azzal is spórolsz (én kiszoktam számolni, hogy az adott étel mennyibe került). üdítő helyett ásványvíz vagy citromos víz, esetleg energia takarékos izzók ... a rengeteg tisztítószer helyett ecetet használj - sok mindenre jó.
kb ennyi jutott eszembe ...
de úgyis mindig közbe jön vmi nem várt kiadás :(
azért sok sikert Neked :)
Az nagyon jó ötlet,hogy mindent kifizetni,a fizu 10%-át váratlan kiadásokra félretenni,és a maradékot hétre elosztani.Annyit kell vásárolni,ami ebből telik.:(
Én még javasolnám,hogy nézd meg mennyi tisztítószert, vegyiárut használsz.vegyél olyasmit ami univerzális,és több mindent tisztíthatsz vele.Mosópor,tusfürdő,testápoló stb..ezeken nagyon sokat lehet fogni.
Plusz néz szét olcsó,receptek után a neten,ha kell frissítsd a főzési szokásaidat.Pl krémlevesek viszonylag olcsók,és laktatósak.
A legjobb spórolás, ha minél előbb keresel egy párt magadnak.
Két ember is csak egy rezsit fizet, igy a második jövedelemből már sokkal többre futja.
Gondolom nem magányosan szeretnéd leélni az életed.
az ember egyedül is tud élni, ha akar...
nem feltétlenül kell mindenáron párt találni.
én büszke vagyok magamra, hogy egyedül is megállok a lábamon,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!