A kolbász romlandó?
Teljesen hülyę vagy! Minek eteted romlott étellel, te idióta?! Meg akarod mérgezni?
Gyengébbek kedvéért: ha nem tudjuk egy ételről, hogy jó-e avagy romlott, akkor automatikusan az utóbbi lehetőséget kell feltételeznünk, hacsak nem akarunk kiƅaszni magunkkal és a családtagjainkkal.
Ahogy a gomba esetében is el kell járni. Ha nem tudjuk tutira, hogy jó-e, akkor automatikusan mérgezőnek kell tekinteni.
Igaza van az öcsédnek. Nagyon bunkó vagy, pajtás!
A füstölt kolbász több hónapig is elállhat. Fél évig biztos.
Max. nagyon megszikkad.
Mellesleg biztos az ízén is érezni, hogy jó-e.
Igen, akár romlott is lehet.
A megfelelő alapanyagból, megfelelő technológiával készített, és füstölt, (ezek leírására nem ez az oldal hivatott) megfelelően érlelt és tárolt(20C°alatti, szellős helyen, függesztve, stb.)kolbász valóban hónapokig fogyasztható, de ehhez a fenti feltételek EGYÜTTES teljesülése szükséges.
Már a vágás, feldolgozás során fertőződhet a hús, mire az asztalra kerül, még több lehetőség van a "bakizásra".
Ennek "eredménye", szalmonellózis, trichinellózis, botulizmus, és társai, amik egyenként megérnek néhány hetet a fertőzőn.
Úgyhogy, csak óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!