A dobozos tej látott tehenet valaha?
TEJPORT MIBŐL ÁLLÍTJÁK ELŐ SZERINTED AKKOR ? MŰANYAGBÓL ? Arra nem gondolsz hogy a tej meg romlik , a szárított tejpor meg 10x addig bírja (hűtés nélkül) ? Sokkal olcsóbban tárolható, és szállítható.
Tejpor eladható más termékekhez gyártásához is amihez a tej nem biztos hogy megfelel pl édes-tészták alapanyaga,krémporok,és mindenféle félkész édesipari porokhoz.
Élelmiszer ipari suliba jártam.
A tejet benyomják egy gépbe, hogy a folyadék kiszárítsák belőle, így por lesz, majd ezt folyadékkal feldúsítják, pasztőrözik, így tudják szabályozni a zsírmennyiséget is.
Egyrészt úgy tudom, hogy csak az kaphat tej feliratot, aminek köze van a bocihoz. Csak épp nem mindegy, hogy mennyi köze van hozzá, gondolom, a gyártási technológiától is függ az íze. A reggeli italok is tartalmaznak tejet, csak kisebb arányba, nézzétek meg a dobozt/zacskót!
És a dobozos tej meg az UHT tej nem ugyanaz. Az utóbbinak szerintem tejpor íze van, de a dobozos tejnek nem. Persze gyártója válogatja.
Azt meg javaslom mindenkinek, hogy mielőtt alapjáraton elutasítja a saját márkás termékeket, mert az tuti gagyi, előbb nézze meg, hogy rajta van-e a gyártó, és hogy melyik cég gyártja. Nekem pl. a Sparos mustár okozott meglepetést, ugyanis az Univer gyártja, az meg elég jó (szerintem).
A saját márkás termékek egy másik márka nem a legjobb minőségű terméke, maradéka, amit kivágnának a fenébe. (nem romlott vagy rossz, de nem is az a minőség, amit szolgálnának nekünk)
Tessék élelmiszer ipari suliba menni, (X. kerület, Bercsényi Miklós) ott megtanítják nektek is, hogy miből is készül a tej. Nem kitaláltam, nem légből vettem, nem máshol olvastam, ebből írtam dolgozatot.
Aki innentől is lepontoz, csak sajnálni tudom, mert hülyeséget hangoztat, azzal szemben, aki tanulta is.
"A tej víztartalmának részleges vagy teljes elvonásával régóta állítanak elő különféle tejtermékeket azzal a szándékkal, hogy a tejellátás a termelés helyétől és idejétől távol is megoldható legyen. A tej alkotórészeinek koncentrálásával kisebb térfogatú és tömegű, könnyebben szállítható, romlás nélkül hosszabb ideig tárolható, vízzel újra tejjé alakítható termékek sorát fejlesztették ki."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!