Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri tehenet...

Bulaz kérdése:

Szerintetek megéri tehenet tenyészteni illetve tartani? Mennyire könnyü eladni a tejét kösz előre is

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 17:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri. A tehén remek haszonállat. Veszel egy csajszi tehenet , meg egy hapsi tehenet , aztán kész.

Lesz kicsit baba tehened . Vagy egyszerre több tehenet is vehetnél ( hasznosabb mint ha egyedül lenne , mert a tehén társaságban több tejet ad mert vannak "barátai") és akkor pl: 5 tehén (csajszi) meg egy bika tehén. És akkor az 5 lány tehén tejet ad amit elathadsz vagy vajat csinálsz belőle amit szintén eladhatsz. És lesz ingyen bébi borjúd.

Szerintem minden OK a tehenekkel. A piacon a tehéntej (házi) Literenként 100 ft.

2011. okt. 4. 20:19
 2/6 A kérdező kommentje:

komárom esztergom megyében könnyü eladni szerinted?

meg hát 5 tehén az nagyon drága nem?

vagy inkább kecskét tartsak? az legalább olcsobb

meg én csak 18 éves vagyok

2011. okt. 4. 20:23
 3/6 anonim válasza:

200ezer forintál kezdődnek általában az árak

igen egy kecske jóval olcsóbb 10-20 ezerért már kaphatsz

2011. okt. 4. 22:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt mondom jól gondold meg a kecskét, mert ha az ellik, akkor nem egy utódot fog a világra hozni hanem többet (akár 3-4 egyedet is). Régi közmondás úgy tartja: "Ha már van egy birkád,akkor hamar lesz egy nyáj birkád" Kecskére hatványozottan érvényes. A 3-4 egyedből valószínű a fele bak kecske lesz, hajlandó lennél levágni és megenni őket?

Erre előbb-utóbb biztosan sor kerül, mert nem annyira kelendő az élő állat. Másik fontos, hogy jó ha a környékeden van másik kecsketenyésztő, mert akkor vele lehet cserélni bakot gidára vagy fordítva. Szükséges, mert kerülendő a rokontenyésztés hosszútávon.

2011. okt. 4. 23:13
 5/6 anonim válasza:
100%
milyen az a bikatehén? :D
2014. febr. 5. 15:18
 6/6 anonim válasza:
5-nek vàlasz. Hìmnős lehet mint a csiga. xD A bika tehenes vàlaszolònak üzennèm, hogy a tehèn szò a szarvasmarhàk anya àllatàra vonatkozik kizàròlag. Tehàt anya àllat tehèn apa àllat bika a kettő egyesülèse lesz a borjù. :D
2018. aug. 15. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!