Mitől érzitek egy ételről, hogy az finom, illetve jó?
gondolom, hogy gyerekkorban tanuljuk az ízeket.
viszont a színek valószínűleg régebben vannak belénk kódolva.
Ha megnézitek a reklámújságokat, mindent zöld petrezyelyemmel/salátával és sárga citrommal tudnak eladni (pl. húsokat)
A 2" hozzászólóval nagyon egyet értek! A harmónia a fontos! És ez nagyos sok összetevőből áll!
Pl. én nagyon szeretem a kókusz ízét, illatát, viszont ettem valami borzalmas kókuszos fagyit, minap, és kókusz íze volt, azzal nem volt baj, de a fagylaltnak nem áll jól a kókusz!
Szeretem a zamatos, ízes borokat, de mint a lötty, olyan íze van, ha nem a megfelelő pohárban iszom, nem tudok jóízűen bort inni cicamintás műanyag pohárból.
Kirándulni megyünk, elérve a hegycsúcsot, akár aluminiumpalackból is meg tudom inni az italt, ami éppen ott, akkor adódik. És szenzációs érzés egy stampedlit nyelni abból a kisfémízű micsodából, s közbn kémlelni a távolt:)
"Mitől érzitek egy ételről, hogy az finom, illetve jó?"
Hát a számba veszem, és kiderül. :D
Lényegtelen a színe, állaga, nem kell túldíszíteni sem. Csak az a lényeg, ha megkóstolom, tetszik, vagy sem. Ha nem, hamar kiderül, ha igen, eszem még, ami belém fér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!