Nem csak kivirágzott.
Akkor lesz ilyen, ha felmelegedik (megolvas a csoki) és lehűl utána. Semmi baja, ehető.
Vagy a kakaóvaj vagy a cukor válik ki belőle, ezt hirtelen nem tudom.
Nem rossz.
"Amennyiben a csokoládét nem temperáljuk, akkor a termék felülete kiszürkülhet. Ezt nevezik kakaóvaj szürkülésnek, amikor az instabil kakaóvaj kristályok stabillá vállnak, közben hő keletkezik és megolvad a kakaóvaj egy része. Az olvadt kakaóvaj a csokoládé felületére diffundál, majd megdermed, és szürke bevonatot képez."
Bravico
Még a régi rendszerben rá is írták a csokikra, bonbonokra, hogy az esetleges elszürkülés, a kicsapódó kakaóvajat jelenti, nem minőségi romlást.
Semmi baja, nyugodtan fogyaszthatod.
Szerintem itt nem a kakaóvaj csapódott ki hanem a mogyoró munkálkodik benne. Talán a mogyoró kieresztette az olaját, stb.
Mert ezek a foltok mind a mogyoróknál találhatók meg.
Szerintem a mogyoró lesz a ludas.
De attól még ehető! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!