A mirelit spenotban tenyleg sokkal kevesebb vitamin van mint a frissben?
Ha csak simán egyből lefagyasztják, akkor tudtommal nem veszít a vitamintartalmából.
Viszont a frissnek szerintem sokkal jobb íze van, de ez más zöldségre/gyümölcsre is igaz (nálam).
A hűtőházakban gyorsfagyasztott spenót, alig veszít a vitamintartalmából. nyugodtan fogyaszd.
Ízre szerintem tök mindegy, de sokkal kényelmesebb, egy zacskó mirelit spenót, mint, háromszor legalább megmosni a frisset, aztán egy bazi nagy fazékban , igaz csak pár percig, de meg kell főzni.kisebbe, nem fér bele a friss spenótlevél. aztál szűrni, botmixerezni ... stb.
Csak akkor főzök frissből, ha kapok valakitől, kárba ne vésszen már:)
Rendben :) Hirtelen ezt találtam meg:
Én friss spenótból szoktam elkészíteni, csak megmosom, felcsíkozom. Akkor teszem bele, amikor a recept írja, mire kész a csirke, jó a spenót is.
Jah, igen, a képen pürésítve van, de az már ízlés dolga. Én jobb szeretem úgy, ahogy fent leírtam.
Plusz még egy recept:
Spenótos, tejszínes tészta
Hozzávalók:
50 dkg penne tészta
2 dl tejszín
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, póréhagyma)
10 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
petrezselyem
olívaolaj
só
A tésztát majdnem puhára főzzük, aztán leszűrjük. A zöldségeket apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Fűszerezzük, ízesítjük és felengedjük tejszínnel. Ezután hozzáadjuk a spenótleveleket, és 2 percig forraljuk az összekevert tésztával. Azonnal reszelt sajttal tálaljuk.
Köszi a recepteket. de azért spenótfőzeléknek mégiscsak össze kell aprítani valahogy, arra pedig a botmixer a legalkalmasabb ma már.
igaz anyukám anno mindig deszkán vágta nagyon finomra a leforrázott leszűrt spenótleveleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!