A tojásrántottába sok a zsír?
Nézd, 100 g tojás (mert ugye a tojásrántotta legfőbb alkotóeleme a tojás) tápértékadatai a következők:
Calories 170
Total Fat 12 g
Total Carbs 0.75 g
Protein 13.5 g
Innentől fogva leméred a felütött tojások tömegét, és kiszámolod...
Zsiradék nélkül sütheted, csak megenni nem fogod, mert még teflonon is odaég. Szóval minimálisat, de hangsúlyozottan minimálisat használj! Hogy mit, az a saját belátásodra van bízva, én személy szerint light margarint szoktam. Nos, ezt is leméred, tápértékadatokat keress a csomagoláson!
A kettőt összeadod, és eldöntöd, h neked ez sok, vagy kevés -e......
Nekem apum mindig sok olajat tett a tojásrántotta alá, de nem szerettem. Most már, hogy én is szoktam csinálni a konyhában 1-2 dolgot, már tudom, hogy kevéske olajban is meg lehet csinálni.
Általában kb. 2 teáskanálnyi olajban csinálom a tojásrántottát 2 tojásból. Ennyi olaj bőven elég neki, csak azért kell egy kicsi, hogy ne égjen le.
Egyébként én úgy tudom, hogy a zsírban oldódó vitaminok csak zsírban oldódnak, olajban nem, ezért, ha ezzel szeretnéd nyugtatni magad, inkább egy pici zsíron csináld a rántottát, úgy igaz lesz az állítás is! :)
Tojásrántotta kb. 88kcal energiát tartalmaz
Fehérje: 6g
Szénhidrát: 1g
Zsír: 6g
ezek kb. viszonyítási számok. Nem tudni 1 adag nálad mennyi tojásból áll. Ez kb. egy közepes adag.
Én is ZSÍR nélkül sütöm a rántottát.
Némi füstölt szalonna csak a rend kedvéért kerül alá..D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!