Mit jelent a sertés olvasztási alapanyag, és hogyan történik a feldolgozása?
Figyelt kérdés
Az étkezési sertészsír fő összetevője a sertés olvasztási alapanyag. Mi ez pontosan, és hogyan készül el belőle a termék? Pl. sütéssel, főzéssel, egyéb módszerrel, és mennyi idő alatt?2012. máj. 10. 20:08
1/10 anonim válasza:
Eredetileg a sertés szalonnája és hája. Leginkább sütéssel.
Nem láttál még disznóvágást?
2/10 anonim válasza:
Ez nézőpont kérdése, mert mi a hájat nem szoktuk felolvasztani, legalábbis nem sokat
3/10 A kérdező kommentje:
Elsősorban engem a nagyipari eljárás érdekelne, az a folyamat, aminek a végén a bolt polcain sorakoznak a zsírostégelyek.
2012. máj. 10. 20:47
4/10 doboszoli válasza:
"Jobb" helyeken gőzüstben kisütik, nem olyan jó helyeken kissé megmelegítve nagy nyomással kipréselik.
Ez utóbbi felismerhető a disznószagról, és a benne található szálas darabokról. Ehetetlen kategória.
5/10 anonim válasza:
magyarul zsírszalonna, csak így puccosabban hangzik.
alapesetben darabokra vágva kisütik rendesen, a visszamaradt sült pörcös rész lesz
a töpörtyű.
6/10 anonim válasza:
sertés olvasztási alapanyag = ledarált zsirszalonna
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Szóval ha a zsír kissé kásás, valószínűleg az lehet a legkevesebb hőhatásnak kitett, talán préseléssel előállított változat, ugye? Király. :D
2012. máj. 13. 23:40
8/10 anonim válasza:
ez így nem igaz, ahogy gondolod, mert a házi zsír is kásás, már már ikrás is, pedig azt rendesen kisütik, leszűrik.
nekem az a zsír fura , ami hófehér és kőkemény. na azt mókulják valamivel, hogy fehérebb és kevésbé olvadékony legyen.
10/10 anonim válasza:
"Hússal kevéssé átszőtt sertésszalonna (lehet bőrös vagy bőr nélküli), háj, nyesedékszalonna, bélzsír, bőrkaparék, marhafaggyú." Ezt itt találtam: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!