- sütés előtt beledobálsz gyümit, csokidarabot, drazsét, magot
- csinálhatod mákos, diós, kakaós tésztájúra
- tetejét kenheted lekvárral, tejszínhab
- v csinálsz két lapot, közé lekvár
Mama általában mákos tésztából csinált kettőt, közé kent baracklekvárt, tetejére tejszínhabot nyomtunk - isteni volt.
2012. febr. 8. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/7 anonim válasza:
Pontos receptet nem tudok most mondani, de tudok egy édességet, amit nem is kell sütni, szal még azon is spórolhatsz, csak állni kell hagyni. Igazából a lényeg az, hogy a háztartási kekszet lerakod, arra egy réteg tejfölös krém( a végén olyan az íze, mintha mascarpone lenne:)) és ez után egy réget gyümölcs, pl banán. Tudom, hogy a tejföl miatt eléggé fura lehet, de gyakran csináltam ilyet és a legtöbb esetben nem is ismerték fel a vendégek, hogy tejfölös a süti:) Ha érdekel akkor írj privátba és megkeresem a receptet. Ált. banánosat csináltam, de volt már barackos is. A banános nagyon finom ha eszel hozzá még nutellát is:)))
Én ennek szokta csokis-kókuszos verzióját is csinálni.
Annyit változtatok rajta hogy puncs puding helyett csoki pudingot használok és a krémbe előzőleg tejbe áztatott kókusz reszeléket teszek.
2012. febr. 9. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
5/7 anonim válasza:
Ennél egyszerűbbet keveset tudok (az íze sem utolsó): [link]
2012. febr. 9. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 anonim válasza:
6 deka étcsoki apróra vágva, 11 deka margarin, 11 deka liszt, 5,5 deka cukor, egy fél csomag pudingpor, citromhéj, egy kevés kávé
összekevered, kis gombócokat kilapítasz sütőpapírra, 180 fokos (4-es fokozat gázon) sütőbe bedobod 20-25 percre, és voilá!
mosogatással együtt nagyjából fél óra.
2012. febr. 18. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
7/7 anonim válasza:
kell 1 doboz tejföl, vaníliás cukor és kristály cukor, ezt a három alapanyagot össze kevered ízlésed szerint. Már meg is van a krém. Kell egy csomag háztartási keksz, meg némi gyümölcs én eperrel meg áfonyával szoktam csinálni, de bármilyen neked ízletes gyümölcs megfelel. A kekszel kezded leraksz egy réteget majd rá a krémből meg a gyümölcsből valamennyit aztán ismét kekszet és ismét krémet + gyümölcsöt. Végül a tetejére zselatint teszünk + gyümölcsöt. Ezt hagyjuk a hűtőben egy darabig. Majd lehet is enni. Nagyon finom édesség, igazi cukrász sütemény, hétvégén ettem ilyet barátnőmnél anyukája cukrász és ő készítette el, nagyon ízlett és elkértem a receptjét....el sem akartam hinni, hogy csak ennyi alapanyag kell hozzá. Aki teheti próbálja ki nem fogja megbánni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!