Hogyan lehet a busa hal ízét a zsírja miatt élvezhetőbbé tenni?
Figyelt kérdés
A zsírja miatt ez a legolcsóbb élő hal(450-600/kg).Mit lehet vele csinálni,hogy jó íze legyen?Mondták már nekem,hogy sütés előtt forgassam meg citomlében,vagy vágjam fel fel patkóalakúra és távolítsam el bőrét a zsíros részeivel együtt,azaz vágjam körbe.Esetleg passzírozzam bele a halászlébe.Tényleg nem tudom mit tegyek,mert amikor kisütök egy szeletet,a bőrének a szaga a zsírjával eggyütt elég kellemetlen.2012. júl. 20. 16:59
1/3 anonim válasza:
1. Ha nem szereted a busa izét, akkor nem vegyed, mert eltüntetni nem lehet teljesen.
2. Ha lenyúzod a halat, akkor a zsirréteget is eltávolitod, tehát annak az ize nem kerül az ételbe.
3. A lenyúzott halat füszerezd erösebb izü füszerekkel (fokhagyma), az elnyomja az eredeti izt.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. júl. 21. 15:47
3/3 doboszoli válasza:
Én nem eszem a busát, de úgy lehet fogyaszthatóvá tenni, hogy az előkészítéskor a látható "barna" húsrészeket el kell távolítani.
Egy éjszakára sós tejbe is lehet áztatni ez is csökkenti a "busa ízt".
Max. 4-5 kilós halat vásárolj, bármilyen olcsón kínálják a húszkilósból vágott szeleteket.
Nyúzni kötelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!