Ti mit tettetek volna a következő helyzetben?
Újságíró vagyok,30 éves,1 éve dolgozom a szakmában.Előtte mással foglalkoztam,a másik végzettségeimet(olasz nyelvtanár, olasz tolmács, angol tolmács) hasznosítottam.
A főnökömmel - aki 25 éve újságíró - megbeszéltük, hogy végigjárjuk a város kávézóit,és mindegyikről írunk. Cserébe megbeszéltük a tulajokkal, hogy mivel a lap itt a megyében nagyon széles körben ismert és elismert, a fogyasztásért egy fillért se fizetünk, a fizetség a reklám maga,amit az internetes felületen kap a kávézó, vagyis maga az, hogy 10 cikket írunk róla - nem két soros terjedelemben.(egy cikk átlag 3-4 A/4-es oldal)
Erre bemegyek,és miközben várom őt és a többi kollégát, a pincér közli velem, hogy az első, előre megrendelt kávémat akkor hozza ki, ha előre fizetek(!), mindezt a fentiek után, majd, mivel volt még vagy 50 különböző kóstolandó cucc,(koktél, kávé,tea, stb.) miközben a főnököm késett jó egy órát, nekem meg nem volt kedvem éjjel 2-ig ott ülni a kóstolás miatt(amit a főnökével az én főnököm szerződésben rögzített) én rendelgettem ki a cuccokat, (mondom addig is, haladjunk) a végén kezembe nyomott egy számlát vagy 40.000 forintról, hogy fizessem ki.
Szerencsémre ekkor befutott a főnöke,aki lejegelte a csajt.
már ne is haragudj, de szerinted, ha én bemegyek a sarki kávézóba és közlöm, hogy x netes portál nevében jöttem, adjatok ingyen mindent, akkor értelmes pincér ad? ugye, hogy nem....
neked kellett volna felhívni a főnökét ill a tiédet, nem neki!
Te most hülyéskedsz? Újságíró? Ennyi ésszel?
Fogadjunk, hogy nő vagy...
A mekibe nem vennélek fel hamburgert kiszolgálni...
amúgy miért lényeges h tolmács meg nyelvtanár voltál? :D :D
ezt a kismamák szokták csinálni h minden válaszhoz odaírják h x hetes kismama vagyok. mikor ki a fenét érdekel?? nem lényeges a sztori szempontjából, szóval abszolút lesz@rjuk. de az egész sztoridat is, mert 30 éves létedre jó nagy lúzer vagy.
Valójában érthetetlen a kérdés felvetés, azonban nem állom meg válasz nélkül hagyni.
Ti újságírók vagytok a legnagyobb potyások, és a lenyúlás az összefonódik a munkátokkal. Lehet az szálloda, autókereskedés, étterem, csak a potya.
Javaslok egy cikket az állattenyésztésről. Szívesen adok a cikkért egy nagy szekér trágyát! Ne féljetek előtte tisztázzuk, hogy az utastébe, vagy a csomagtartóba kéritek-e!
Remélem megfelel!
Fel nem foghatom, miért érezte fontosnak minden gyökér, hogy hangot adjon a totálisan irreleváns véleményének.
1. Egy vendéglátó ipari egységben nem a felszolgáló, hanem a vendég van előtérben. A kérdést feltevő személy jelezte, hogy Ő kicsoda, kinek a nevében van jelen, illetve minden olyan szükséges információt megadott a felszolgálónak, ami ahhoz szükséges, hogy innentől kezdve a pincér le tudja ellenőrizni a dolgokat. Azt remélem senki sem várja el a vendégtől (aki a vendéglátó ipari egységben a hierarchia csúcsát képezi), hogy mindezek után még az ő számlájára egy telefonhívást is bonyolítson, ami következtében a pincér meggyőződhet az igazáról. Ez a felszolgáló dolga lett volna, utána pedig sűrű elnézések közepette kellett volna a megbeszélteknek megfelelően hoznia a fogyasztandó termékeket.
2. Ugyan kit zavar a "potyázás"? Úgy teszel kedves sommeros, mintha nem lenne meg minden szakmának az előnye. Állattenyésztéssel foglalkozol? Gondolom te is ugyanannyiért jutsz hozzá a sertéshúshoz, a csirkéhez meg a bélszínhez, mint amennyiért én a közértben megveszem. Ne álszenteskedjünk. Arról nem is beszélve, hogy itt konkrétan reklámról van szó, és nem olyanról, amit te biztosítasz azzal, hogy 3 barátodnak elmeséled, mennyire jó volt a hely, ahol étkeztél, hanem olyanról, amit egy több ezer fős olvasói közönséggel bíró lap biztosít, ahol a hirdetések ára bőven meghaladhatja a 40.000 forintot.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én a fogyasztás végén kértem volna a panaszkönyvet. Egy felszolgáló, aki ilyen mentalitással dolgozik nem való vendéglátóipari egységbe. Ahogy az egyik válaszadó is írta, pincérnőként dolgozott, és Ő vette a fáradtságot, hogy leellenőrizze a vendégek állításait. Nem úgy, hogy azt mondta "nem hiszem el", hanem úgy, ahogy egy aggyal rendelkező embertől elvárható, felhívta a főnökét. nem értem, miért érezte szükségesnek a válaszadók 90%-a hogy hülyeségekkel írja tele ezt a topikot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!