Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ti mit tettetek volna a...

Ti mit tettetek volna a következő helyzetben?

Figyelt kérdés

Újságíró vagyok,30 éves,1 éve dolgozom a szakmában.Előtte mással foglalkoztam,a másik végzettségeimet(olasz nyelvtanár, olasz tolmács, angol tolmács) hasznosítottam.

A főnökömmel - aki 25 éve újságíró - megbeszéltük, hogy végigjárjuk a város kávézóit,és mindegyikről írunk. Cserébe megbeszéltük a tulajokkal, hogy mivel a lap itt a megyében nagyon széles körben ismert és elismert, a fogyasztásért egy fillért se fizetünk, a fizetség a reklám maga,amit az internetes felületen kap a kávézó, vagyis maga az, hogy 10 cikket írunk róla - nem két soros terjedelemben.(egy cikk átlag 3-4 A/4-es oldal)

Erre bemegyek,és miközben várom őt és a többi kollégát, a pincér közli velem, hogy az első, előre megrendelt kávémat akkor hozza ki, ha előre fizetek(!), mindezt a fentiek után, majd, mivel volt még vagy 50 különböző kóstolandó cucc,(koktél, kávé,tea, stb.) miközben a főnököm késett jó egy órát, nekem meg nem volt kedvem éjjel 2-ig ott ülni a kóstolás miatt(amit a főnökével az én főnököm szerződésben rögzített) én rendelgettem ki a cuccokat, (mondom addig is, haladjunk) a végén kezembe nyomott egy számlát vagy 40.000 forintról, hogy fizessem ki.

Szerencsémre ekkor befutott a főnöke,aki lejegelte a csajt.

2012. júl. 13. 09:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

már ne is haragudj, de 3 dolgot nem értek

1 ennek mi köze az ételek kategóriához?

2 miért is kellett volna a pincérnőnek tudnia, hogy kivel milyen szerződést kötött a főnöke és hogy te ki a fene vagy? - te odaadogatnád ingyen a cuccokat, ha a te seggedet rúgják szét, ha hiány van a kasszában, bemondásra egy vadidegennek?

3 minden megoldódott, szóval mit rinyálsz?

4 egy ilyen töketlen fickó, aki nem tudja felhívni a főnökét v a tulajt, hogy rendezze a helyzetet, az hogy a fenében él meg, mint újságíró?

5 a történet szempontjából miért is lényeges, hogy olasztanár és tolmács ?

2012. júl. 13. 09:11
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
* 5 dolgot
2012. júl. 13. 09:11
 3/16 anonim ***** válasza:
69%
Ne a pincért bántsd, ő nem tudhatott a ti megállapodásotokról. Az, hogy előre kérte a kávé árát, az meg azt bizonyítja, hogy nem bízott benned. A kérdés az, hogy miért?
2012. júl. 13. 09:14
 4/16 A kérdező kommentje:

az 5. nem lényeg...

a többire meg annyit, hogy eszméletlen kellemetlen volt

2012. júl. 13. 09:15
 5/16 A kérdező kommentje:
3., szerintem egy pincérnek nem szabad előre elkérnie egy kávé árát, ha nem tud/nem akar fizetni az ürge, akkor rendőrt kell hívni és kész... aztán ,ha van nála pénz,akkor a rendőr láttán(gumibot,fegyver,s hasonló dolgok láttán) úgyis megijed és fizet,ha meg nem tud, akkor sehogy se tud...de ez így megaciki volt... Vagy szerinted szerződéssel a kezemben kellett volna mennem?
2012. júl. 13. 09:18
 6/16 A kérdező kommentje:
kávét inni? szerződéssel? Most komolyan!
2012. júl. 13. 09:21
 7/16 anonim ***** válasza:
71%

kellemetlen volt? hát apám, ez már csak egy ilyen szakma...

nem mellesleg, ha vitted volna a szerződést vagy a fenekeden ültél volna, amíg megjön a főnököd akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe

nem mellesleg, nekem nem lett volna pofám a főnökömmel megbeszélt dolgot felrúgni és zabálni ahelyett, hogy megvárnám a többieket ( a saját kávém ki tudom fizetni én is;))

Azért annyi tanácsom lenne, hogy ha újságíróként akarsz érvényesülni, akkor ne lényegtelen infókkal pakold tele a mondandódat, hanem koncentrálj a lényegre... A fenti szösszenetet le lehetett volna írni 5 értelmes mondatban is, kihagyva a főnököd 25 éve újságíró, mi az előző szakmád, hány éves vagy, mióta dolgozol újságíróként és hasonló blablákat

+ hanyagold a cucc, lejegelte és hasonló kifejezések használatát!

és ami a legfontosabb, legyél felkészült ;)

és nézz utána ez mit jelent (sic!) és mikor használják ;)

2012. júl. 13. 09:22
 8/16 anonim ***** válasza:
55%
"kávét inni? szerződéssel? Most komolyan!" igen, komolyan, ha nem akarsz érte fizetni...a pincérnő a te 2 szép szemedért nem fogja az állását kockáztatni
2012. júl. 13. 09:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazából, annyit kellet volna hogy amikor bemész mondod hogy ki vagy és milyen ügyben jöttél.

Amennyiben a pincér kételkedik, szépen meg kell kérni hogy hívja fel a főnökét, vagy adja meg a számát (ha nincs meg neked), és te felhívod természetesen kihangosítva.

Dolgoztam pultosként, törzsvendégeknek adtunk hitelt, de a főnök engedéjével szinte bárkinek.Volt nem egyszer hogy bejött egy vendég és úgy kezdte hogy a Dóri (tulaj) azt mondta felhírhatsz x összegik.Ilyen bemondásra, még ha ismertem is az illetőt nem adtam még egy pohár vizet se.Felhívattam vele, vagy cégesről felhívtam, és ha nekem jóváhagyta akkor adtam.

2012. júl. 13. 09:28
 10/16 A kérdező kommentje:

9-es: a tragédia az a dologban, hogy mondtam azt is, hogy kinek a nevében(személy név) és melyik netes portál nevében jöttem.

Ezután nem azt tette, hogy felhívta a tulajt(a hely tulaját,aki nyilván tudott a dologról), vagy épp az én főnökömet(ő volt az,aki leegyeztette, megbeszélte ezt az ő főnökével),hanem elkezdett velem hepciáskodni, meg hogy előre fizessek, meg mittudomén...

2012. júl. 13. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!