Megéri lekvárt főzni, befőttet eltenni?
Nem az íz része érdekel,lekvár finomabb mint a bolti,(befőtt már nem biztos).
Olcsóbbra jön ki vagy drágábbra?
Pl baracklekvár.350ért látom kilóját piacon,plussz cukor is 280 körül van kilója,tartósitó,üveg,celofán,gázfogyasztás,vizfogyasztás (és idő).
Megéri ha csak az anyagiakat nézzük?





nem megvett,hanem megtermelttel megéri,azt tudom,ha másért nem is,hogy ne kidobodjon.
De panellakó lettem,mindent venni kell (üveget nem maximum)
Én se fogom,évente max 10 üvegnyi fogy,inkább megveszem amikor akciós.
Egyedül a szilvalekvár amit nem sajnálok,olyan készen venni nem igazán lehet.










palacsintába,fánkba szilvalekvárt használok,az házi fixen,utánozhatatlan.
sütikbe nincs bajom a boltival,ezért filóztam igazából,hogy megérie-,a 4-500 grammos 300forint körül van,azzal már meg vagyok elégedve.
Régebben baranck,őszibarack,eper,alma,körtelekvár amit csináltunk,de megtermett minden,nem kellett mérlegelni,befőztünk mindent ami termett.





Én mondjuk, nem csak felaprítottam a dinnyehéjat, hanem le is reszeltem, és úgy főztem meg.





Én is panelos vagyok!
Amióta (kb. 20 éve már) drasztikusan felment a cukor ára, akkor leálltam a befőtt-eltevéssel. Másrészt panelban van 1 db. beépített szekrényem spájz címén, ott kell elférnie az összes nagylábasnak, tartalék edényeknek, tartalék élelmiszernek (liszt, cukor stb). A hely a panelban nagy kincs!!
Nekem szerencsére van spajzom,igaz oda vana hűtő,kisfagyasztó is bezsúfolva,de 40-50 üveg befőttnek van helye mindig.
És a konyha is viszonylag nagy (pedig csak másfeles lakás).
De a cukor tényleg megdrágult rendesen,nem beszélve a gyümölcsökről.
Őszibarackot még 3-4 éve 100Ft-ért vettem kilóját falun,gyönyörű szépeket,most már a sárgabarack is 350nél kezdődik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!