Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Megéri lekvárt főzni, befőttet...

Megéri lekvárt főzni, befőttet eltenni?

Figyelt kérdés

Nem az íz része érdekel,lekvár finomabb mint a bolti,(befőtt már nem biztos).

Olcsóbbra jön ki vagy drágábbra?

Pl baracklekvár.350ért látom kilóját piacon,plussz cukor is 280 körül van kilója,tartósitó,üveg,celofán,gázfogyasztás,vizfogyasztás (és idő).

Megéri ha csak az anyagiakat nézzük?



2012. júl. 12. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg kell venned a gyümölcsöt, akkor nem, nem éri meg, de ha megterem a kertedben, vagy kapod valakitől, akkor igen. Én most kaptam 1 festékes vödör sárga barackot. Nem egészen 1 kg. cukrot, egy kis citromlét, és 4-5 cs. befőző zselatint /149,-/db/ adtam hozzá, és lett 11 üveg lekvárom.
2012. júl. 12. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

nem megvett,hanem megtermelttel megéri,azt tudom,ha másért nem is,hogy ne kidobodjon.


De panellakó lettem,mindent venni kell (üveget nem maximum)

2012. júl. 12. 09:32
 3/11 anonim válasza:
Hát ha szinte mindent venni kell akkor nem éri meg!Én akkor nem csinálnám!
2012. júl. 12. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Én se fogom,évente max 10 üvegnyi fogy,inkább megveszem amikor akciós.

Egyedül a szilvalekvár amit nem sajnálok,olyan készen venni nem igazán lehet.

2012. júl. 12. 09:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Ne az ízét vedd alapul és talán ne is az árát hanem a minőségét. Amit te csinálsz az 100 százalék gyümölcs, amit megveszel annak kb.30. Befőttet talán nem, de lekvárt érdemes még akkor is, ha többe van. Mert rizikós abból a szempontból, hogy nincs egy jó hűvös szellős kamrád, ahol tarthatnád. Baracklekvárt néhány üveggel készíts, jó lesz télen fánkhoz, palacsintához vagy csak úgy kenyérre kenve, össze sem lehet hasonlítani a gyárival.
2012. júl. 12. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha szeretitek a görögdinnyét, ne dobd ki a héját, nagyon finom lekvár készíthető belőle. A google-ban nézz utána, hogy hogyan kell csinálni. Én tavaly csináltam, még úgy is, hogy ha kevesebb másfajta gyümölcsöm volt itthon, azzal keverte, Így lett körte, szilva, és alma lekvárom is.
2012. júl. 12. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

palacsintába,fánkba szilvalekvárt használok,az házi fixen,utánozhatatlan.


sütikbe nincs bajom a boltival,ezért filóztam igazából,hogy megérie-,a 4-500 grammos 300forint körül van,azzal már meg vagyok elégedve.


Régebben baranck,őszibarack,eper,alma,körtelekvár amit csináltunk,de megtermett minden,nem kellett mérlegelni,befőztünk mindent ami termett.

2012. júl. 12. 09:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Én mondjuk, nem csak felaprítottam a dinnyehéjat, hanem le is reszeltem, és úgy főztem meg.

[link]

2012. júl. 12. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én is panelos vagyok!

Amióta (kb. 20 éve már) drasztikusan felment a cukor ára, akkor leálltam a befőtt-eltevéssel. Másrészt panelban van 1 db. beépített szekrényem spájz címén, ott kell elférnie az összes nagylábasnak, tartalék edényeknek, tartalék élelmiszernek (liszt, cukor stb). A hely a panelban nagy kincs!!

2012. júl. 12. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Nekem szerencsére van spajzom,igaz oda vana hűtő,kisfagyasztó is bezsúfolva,de 40-50 üveg befőttnek van helye mindig.

És a konyha is viszonylag nagy (pedig csak másfeles lakás).

De a cukor tényleg megdrágult rendesen,nem beszélve a gyümölcsökről.

Őszibarackot még 3-4 éve 100Ft-ért vettem kilóját falun,gyönyörű szépeket,most már a sárgabarack is 350nél kezdődik...

2012. júl. 12. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!