Miért jó a kovászos uborka?
Figyelt kérdés
Az egészségre gyakorolt hatására vagyok kíváncsi.2012. júl. 8. 21:13
1/4 anonim válasza:
A jóidő beköszöntéig kiváló a készen vett kovászos uborka leve is.
Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.
2/4 anonim válasza:
Az erjesztett ételekben az erjesztés során megindul a bomlás, melynek következtében jótékony baktériumok jönnek létre, amelyek segítik az emésztőrendszer működését, és megóvnak a kórokozóktól, és más parazitáktól. Nagy mennyiségben tartalmaznak lactobacilli baktériumokat, amik segítik a zöldségek, és a gabona félék emésztését. Az uborka gazdag rostokban, így elősegíti a megfelelő bélmozgást.
3/4 anonim válasza:
Bocs az offért. A savanyú káposzta levében is ott vannak a bélflórára hasznos baktériumok?
4/4 anonim válasza:
Igen, minden erjesztett ételben ott vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!