Miért fehéredik ki a kovászos uborka?
Figyelt kérdés
Amit a piacon, vagy a zöldségesnél veszek, szép zöld. Az enyém meg kifehéredik foltokban, csíkokban.2012. jún. 25. 12:07
1/5 anonim válasza:
Az élesztőgomba a tejsavas erjedéstől.
Ha jól besavanyodott, szedd ki az uborkát, szűrd rá a tiszta levet, tegyél bele borkősavat, és rakd be a hűtőbe.
2/5 A kérdező kommentje:
A zöldségesé miért nem fehéredik ki?
Úgy szoktam ahogy írtad, kiveszem az uborkákat, a levét leszűrve ráöntöm, de attól még sajnos fehér marad.
2012. jún. 25. 12:20
3/5 anonim válasza:
A forróságtól, és a túl erős napfénytől van.Lényegében megfő az uborka.Ez az ízén állagán nem igazán ront, csak a kinézetén.
Amikor nagy a hőség(mint pl a múlt héten) akkor olyan helyre kell tenni hogy ne érje a tűző nap.Félárnyékos helyen is beérik, mert a melegtől indul be az érés nem a napfénytől.
4/5 anonim válasza:
Ha kiszeded, (érés után) mosd le azt a réteget, ha használsz borkősavat, és hűtőben van, akkor nem jön vissza a fehérség.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom!
Nem szoktam a napra tenni, csak a reggeli órákban süt rá a nap pár órát, utána már árnyékban van.
2012. jún. 26. 00:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!