Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért fehéredik ki a kovászos...

Miért fehéredik ki a kovászos uborka?

Figyelt kérdés
Amit a piacon, vagy a zöldségesnél veszek, szép zöld. Az enyém meg kifehéredik foltokban, csíkokban.
2012. jún. 25. 12:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Az élesztőgomba a tejsavas erjedéstől.

Ha jól besavanyodott, szedd ki az uborkát, szűrd rá a tiszta levet, tegyél bele borkősavat, és rakd be a hűtőbe.

2012. jún. 25. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

A zöldségesé miért nem fehéredik ki?

Úgy szoktam ahogy írtad, kiveszem az uborkákat, a levét leszűrve ráöntöm, de attól még sajnos fehér marad.

2012. jún. 25. 12:20
 3/5 anonim ***** válasza:

A forróságtól, és a túl erős napfénytől van.Lényegében megfő az uborka.Ez az ízén állagán nem igazán ront, csak a kinézetén.

Amikor nagy a hőség(mint pl a múlt héten) akkor olyan helyre kell tenni hogy ne érje a tűző nap.Félárnyékos helyen is beérik, mert a melegtől indul be az érés nem a napfénytől.

2012. jún. 25. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha kiszeded, (érés után) mosd le azt a réteget, ha használsz borkősavat, és hűtőben van, akkor nem jön vissza a fehérség.
2012. jún. 25. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálom!

Nem szoktam a napra tenni, csak a reggeli órákban süt rá a nap pár órát, utána már árnyékban van.

2012. jún. 26. 00:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!