Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mitől lett nyálkás a kovászos...

Mitől lett nyálkás a kovászos uborka leve?

Figyelt kérdés
Mindig igy csinálom a kovi ubit, a kenyeret végig rajta hagyom! Eddig mindig jó lett, de most nyálkás lett a leve, izre nem rossz az ubi, de számomra egy kicsit ront az esztétikáján, hogy nyúlik belőle a lé! :-) :-(
2011. júl. 21. 14:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lé nyálkás lesz, megpuhul benne az uborka is. Én sohasem járok így, mert az uborkát mindig forró, elsózott vízzel öntöm le. Teszek bele egy kávésksnál ecetet is. Az uborka így hamarabb megérik, nem nyálkásodik meg, nem puhul meg és jóval tovább eltartható leszűrten a hütőben.
2011. júl. 21. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Eddig én sem jártam így, ezért nem értem. Én is sós forróvízzel öntöm le, bár én ecetet nem rakok bele, de eddig nem is volt ilyen probléma! :-(
2011. júl. 21. 20:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Milyen arányban rakod bele az ecetet? Én 1 liter vízhez egy evőkanálnyi sót teszek. Hány literes üvegben, edényben teszel el ubit?
2011. júl. 21. 20:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Kicsit több só kell bele, vagyis jó sós legyen a víz olyan, amit elsózásnak lehet minősíteni. 1 liter ilyen léhez elég egy kávéskanál ecet. Szoktam bele tenni 1 gerezd fokhagymát is kaprot alulra, felülre. A kenyeret csak akkor teszem rá, mikor a lé már rajta van. Lefedem és akár az üvegezett teraszon is beérik három nap alatt.
2011. júl. 22. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!