Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért tiltoták be a szalicilt?

Tibor89 kérdése:

Miért tiltoták be a szalicilt?

Figyelt kérdés
Kerestem a neten de nem találtam semi közleményt hogy mi az oka, valamivel csak meg kellet indokolniuk kiváncsi vagyok, csak anyit mondtak a kisboltba hogy betiltották.

2012. jún. 30. 10:22
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
28%
7 -s mondja a tutit! Ennyi buta embert ... Benzoátot az egészséggel egy lapon említeni nonszensz . Sok bevált termékünket betiltottak és fognak még ha ennyi a bólogató János ! Kis patikákban még adnak Szalicirt , ha van ismeretséged ...
2016. márc. 10. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim válasza:
48%

7-es, te akkora f@sságokat írsz, hogy fáj.

Fogadok a tudnodkell.info főszerkesztője vagy.


Egy élelmiszermérnök

2016. jún. 6. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim válasza:
21%
A szalicilt mindég a lekvárok TETEJÉRE szórtuk, és nem keveredik bele a lekvárba!Más: A z üvegek sterilizálása kén lap égetéssel! Az a kénlap amivel a boroshordókat csírátlanítják kitűnő a befőttes üvegek csirátlanítására is!!! csak vigyázz! Az üveg száraz legyen, mert a a kéndioxid vízzel kénsavvá egyesül, és az mint tudjuk erős méreg.. 2SO2+H2O=2H2SO4 azaz kénsav!(nem vagyok kémikus, de remélem jól írtam le az egyesülés egyenletét!) A kénlapot be kell fogni valamibe, és meggyújtani, a füstjébe bele kell tartani a szárazra törölt bef. üvegeket és lezárni a fedővel, így az is sterilizálódik. Fél óra sem kell és a kén kitakarít minden élősködőt! ne szívd be, mert nagyon fojtó!!!
2016. júl. 24. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim válasza:

Van aki alergiás a szalicilra és sokan nem veszik le a lekvár felső rétegét. A szalicil a gyomor nyálkahártyát is bántja, mint az aszpirin is. Mindezek mellett a legkevesebb rossz tulajdonságot tartalmazó tartosító, beleértve a cukrot. Mi mindig szalicil-dunszt kombinációt alkalmaztuk, celofánnal, amin egyböl látszik, ha nem zár légmentesen.


[link]

2016. júl. 26. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim válasza:
54%

Szép estét!


A rengeteg hozzászólást végigolvastam...


Egyrészt bármilyen egészségügyi dolog van, azt az interneten kell megkeresni, majd megvitatni. Szép kis oldalak vannak mindenféle dolog megcáfolására, illetve mellette történő érvelésére. Óvakodnunk kell az internet sötét bugyraitól sok esetben. Kezdve ott az egész "vitát", itt sok ember között, hogy a szalicilsav az nem egyenlő az Aszpirinnel és a Kalmopyrinnel. Az Aspyrin a egy szalicilsav származék, észterkötésben van a szalicilsav egy ecetsavval, ez az acetil-szalicilsav. A Kalmopyrin pedig két Aspyrin molekula Ca2+-ionnal alkotott sója.


Mielőtt bárki bármit kiír az internetre, előbb hivatalos forrásból tudakozódjon annak hitelességéről. Kérdezzünk meg szakembert.


Én sem tudok mindent, de előttem van egy könyv, amiből professzorok és orvosok tanítanak az orvosi egyetemen. Veszélyes, ha rossz információt adunk, főleg az egészségügy terén, ráadásul felelősséget vállalunk annak következményeiért.


Egyébként...ezt itt nem tanítják, de nagy igazság. Ami nem a természetből van az - valamilyen szinten - káros. Nem lehet utánozni a természet adta lehetőségeket, például, mint a természet végtelen patikáját, a növényeket és azok által termelt természetes anyagok adta gyógyító hatásokat.


VISZONT, ha bárki "szalicil"-lel szeretné tartósítani befőttjeit, és felmerül benne a kérdés, hogy ezt odaadhatom-e a gyerekemnek, mikor elkészül, kérdezzen utána profiktól, szakemberektől, tapasztalt, tanult hozzáértő szakértőktől.


Üdvözlettel: egy aggódó orvostanhallgató.

2017. jan. 11. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim válasza:
Azért tiltották be a szalicilt, hogy a nátrium-benzoátot vegyük! A nátrium benzoát méreg! Agybénító hatású. Szalicillal kell mindent elrakni vagy ezek nélkül magába!
2017. jan. 24. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim válasza:
100%

Az orvostanhallgatónak:

Az acetil-szalicilsav a szervezetben hidrolizál és szalicilsav keletkezik belőle. Azért nem közvetlenül a szalicilsavat alkalmazzák a gyógyászatban, mert gyomorbántalmakat okozott korábban. Aztán Hoffmann a Bayer kutatója volt az, aki az acetilszalicilátot Aspirin néven levédette, mely sokkal kíméletesebb volt a gyomorhoz.

Nem tudom, arra akartál-e célozni, hogy a két vegyület nem ugyanaz.

Valóban nem, de lényegtelen, hiszen a szervezetbe kerülve már ugyanúgy a szalicilsav van jelen.


Egy aggódó vegyész.

2017. máj. 19. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim válasza:
55%
Dédmamám mindent szalicillel tartósított, 91 éves korában halt meg.
2017. jún. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim válasza:
Hát azt nem tudom, hogy a tartósításra mennyire alkalmas, viszont fogfájásra kitűnő.:)
2017. jún. 23. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
9%
A szalicilt le kell szedni a lekvár tetejéről, és alekvárt úgy zabálni, nem szabad belefőzni. A nátrium benzoát rendkívül büdös.
2017. júl. 18. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!