Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az olaszok miért esznek macskát?

Az olaszok miért esznek macskát?

Figyelt kérdés
olasz, macska, cica, kannibalizmus

2012. jún. 25. 15:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
55%
az h van különbség, még nem jelenti azt, hogy az emberek észre is veszik, ha nem hatalmas és szembe tünő..
2012. jún. 26. 13:24
 22/25 anonim válasza:
100%

Egyáltalán nem esznek macskát, vagy nem jobban mint bárki más nemzet fia.

A macska ragadozó, ezért rossz lehet a húsa.

Viszont amiért nagyon haragszom rájuk az az, hogy megesznek mindenféle védett énekes és nem énekes madarat, és ez annyira elterjedt, hogy amikor egy hétig voltam náluk, többek közt a Dolomitok erdeiben, szinte egyáltalán nem láttam házi galambon, fecskén, sirályon, kevés kacsán kívül bármilyen más madarat.

Nálunk erdeinkben meg lehet süketülni a sok madártól, náluk reggelenként néma csönd honolt az erdei Campingekben és környékükön! (kivéve a közeli Kecskék mekegését)

Ezért pld. hozzánk is jönnek levadászni a mi állományunkat, aztán százasával viszik haza....

2012. jún. 27. 09:30
 23/25 anonim válasza:
100%

Volt egy olasz séf, aki egy főzőműsorban elkezdte ecsetelni, hogy hogy kell a macskahúst finomra késziteni. Ennek hallatán felháborodtak a zöldek, és ez a bácsi azzal próbálta kimagyarázni magát, hogy a macskaevésnek firenze közelében, egy kisvárosban hagyománya van. Ezt azzal próbálják magyarázni, hogy a világháború idején, az élelmiszer hiány miatt, valószinűleg tényleg előfordult hogy megették a macskát, egyes családok/emberek, de nem tudok róla hogy ez alá van-e támasztva, vagy csak legenda.

Mindenesetre off, viszont ha jól tudom akkor pár délkelet-ázsiai országban, és kina pár régiójában (akár csak a kutyát a macskát is) megeszik.

Nem olyan meglepő ez, hiszen ha belegondolsz, akkor az arabok nem eszik meg a disznót, mert tisztátalan állatnak számit, az idiaiak meg nem eszik meg a tehenet, mert szent állat, az eszkimóknál a fóka szeme desszert, a japánok megeszik a nyers halat és nem is olyan rég még voltak kannibál közösségek stb.

Bár szerintem is szörnyű - mert számomra a kutya/cica is ugyanolyan közel áll mint bármelyik környékes országbelinek, a hobbi/tártartásukból fakadóan - de máshol ez természetes, ez ilyen - az olaszokra viszont nem igaz...

2016. jan. 31. 08:08
 24/25 anonim válasza:
jézua
2017. szept. 5. 23:51
 25/25 anonim válasza:
A nyúl nem rágcsáló hanem fűevő. Te meg az állattenyésztés xDD
2018. márc. 23. 05:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!