Hogy kerül a tészta közepére a lyuk?
Figyelt kérdés
Pl.: a makaróni közepébe, vagy mondjuk a csigatészta közepébe!2009. júl. 7. 13:50
1/6 anonim válasza:
Erre speckó gépet használnak ,ami így csinálja meg már eleve a tésztát.
2/6 anonim válasza:
hát biztos ráizélik egy csőre a tésztát a gyárban és utána lehzúzzák róla meg felvagdalják.. én így képzelem
3/6 anonim válasza:
Van erre egy háztartási kisgép is,a legelső válaszoló voltam.
itt a link: [link]
4/6 anonim válasza:
Szerintem vak malasztbalakok készítik cseréplopkodás közben! Úgy készülhet mint a túrókarima!
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :D most már minden világos :D
2009. júl. 7. 14:34
6/6 anonim válasza:
A makaróni valóban úgy készül,ahogy leírták,de a házi csigatészta kézzel.
Van egy kis nyeles,keskeny bordával ellátott fából készült kb.5x10 cm-es falap.Hozzá pedig egy hegyesvégű pálcika.(mint fogvájó,csak vastagabb.)
A tésztát jó tojásosan meggyúrják,vékonyra kinyujtják,és kis kockákra vágják.Letakarják,hogy ne száradjon ki.
A csigatészta készítő egy tésztakockát ráteker a pálcikára és szorosan a bordázott felülethez nyomva végig görgeti.A kész csigát lecsúsztatja a pálcikáról,és kezdi előről.
Meglehetősen lassú munka,ha valaki nem gyakorlott a készítésében.
Ezt is készítik már géppel,de nem az az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!