Mivel színezhetném pirosra a fondantot?
Figyelt kérdés
A kisfiam szülinapjára piros autós tortát szeretne, de a városunkban nem lehet ételfestéket kapni. Nincs valami ötletetek? Fondant receptem van, csak színezni nem tudom. :(2012. jún. 19. 22:42
2/15 anonim válasza:
Szia!A piros színt csak piros gél, vagy por állagú ételfestékkel tudod elérni, minden más inkább rózsaszínt eredményez.Szerintem gondolkozz el a barna autón, azt könnyen megcsinálhatod kakaóporral.
3/15 anonim válasza:
Még annyit hogy a boleró italporokkal is lehet színezni végső estben Kevés vízben feloldva) de azzal se fogsz tudni pirosat csinálni.Második voltam
4/15 anonim válasza:
Esetleg piros zselatinból formába ki lehetne önteni.
5/15 anonim válasza:
Bocs a zselatinos tippért,most nézem,hogy az egész torta autó formájú.Késő van...
6/15 anonim válasza:
A fondantot por alapú ételfestékkel kell színezni, különben nem lesz jó az állaga ahhoz, hogy bevond vele a tortát. Én a helyedben készítenék egy vaníliakrémet, amibe tennék erdei gyümit és azzal vonnám be a tortát. De az a helyzet, hogy így is inkább sötét rózsaszín lenne, mint piros. Esetleg menj be a helyi cukrászdába, hogy tudnak-e segíteni, adnak-e egy kis alapanyagot, ha kifizeted? (Pl. pirosra színezett fondantot vagy cukormázat.)
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos tavaly ugyanez volt a problémám. Akkor Thomasos tortát készítettem neki, és nem kaptam kék ételfestéket a városban. A cukrászdában meg azt mondták, hogy nem adnak, csak egész tortával. Na persze, 5000 Ft felett készítenek formatortát... Most Villám Mcqueen tortát szeretne, azért kell a piros. A céklalé is csak rózsaszínre színez. Nem tudom, mi lenne a megoldás.
2012. jún. 20. 11:14
8/15 anonim válasza:
Van még egy megoldás.Hagyod a fondantot fehéren, bevonod a tortát, és a boleró italport kevés vízben feloldod a (málnás az jó piros, azt javaslom), és egy ecsettel szépen befested, ha kell hagyod száradni és adsz neki még egy sort.Garantáltan piros lesz.második voltam, ismét:)
9/15 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Köszönöm, megpróbálom. Arra gondoltam, hogy friss meggyet gyümölcscentrifugán "kifacsarok", a levével elkészítem a fondantot (az valószínűleg rózsaszínes lesz) és utána ráfestek a boleróval. Még egyszer köszönöm!
2012. jún. 20. 13:33
10/15 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, befestettem boleróval, szép piros lett. Majd holnap, ha tudok, küldök linket. Még egyszer köszönöm!!!
2012. jún. 23. 20:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!