Fondantot (pillecukorból) csináltatok már?
Szeretnék ma tortát csinálni és fondanttal bevonni, viszont tegnapi recept nem írta, hogy kell bele kukoricakeményítő így azt nem vettem, baj ha ki hagyom?
Nálunk a boltba biztos nincs, mert még pillecukor sem volt.
nem kell bele kukoricakeményítő, csak jó sok porcukor
nem tudom milyen recepted van, de én mindig így csinálom:
egy nagy tálba borítom a pillecukrot és mikróban addig járatom, míg kinézetre egyben van, de ha megnyomom fakanállal, akkor már folyós
ekkor kiveszem és fakanállal elkezdem belekeverni a porcukrot (nem szoktam mérni, de nagyon sokat felvesz, egy kis zacskó pillecukorhoz akár két zacskó porcukor is megy, érzésre adagold
szóval kevered-kevered - iszonyú ragacsos trutymó lesz, de ahogy felveszi a porcukrot, kezd alakulni - ekkor alaposan bemargarinozott kézzel vastagon porcukrozott asztallapra átteszed, és tovább gyúrod már kézzel bele a porcukrot, addig amíg jó kis gyurma állagú burkolófondánt kapsz
a kész gyurmádat darabokra vágva színezheted ételszínezékkel és ha marcipánhoz hasonló ízt akarsz, akkor mandulaaromával (lehet színtelent is kapni)
addig kell bele gyúrni a színezéket, míg egyenletes színt nem kapsz
porcukrozott felületen ki tudod nyújtani és a tortát bevonni vele - nagyon szép, selymes állagú bevonót kapsz, de mindig folpackkal csomagold be, amivel épp nem dolgozol, mert gyorsan kiszárad
én mindig ezt használom tortákhoz, és nagyon szeretem - ízben is, állagban is
légmentesen lezárt dobozban hónapokig eláll kamrában
köszönöm második
megcsináltam nagyon jó lett, most már csak ezzel fogom díszíteni a tortákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!