Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Fondantot (pillecukorból)...

Fondantot (pillecukorból) csináltatok már?

Figyelt kérdés

Szeretnék ma tortát csinálni és fondanttal bevonni, viszont tegnapi recept nem írta, hogy kell bele kukoricakeményítő így azt nem vettem, baj ha ki hagyom?

Nálunk a boltba biztos nincs, mert még pillecukor sem volt.

2011. dec. 16. 08:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem nem vált be,maradok a hagyományos cukor-víz,vagy cukor-tojásfehérje verziónál.
2011. dec. 16. 08:10
 2/5 A kérdező kommentje:
már mint az íze nem volt jó vagy nem sikerült az állaga?
2011. dec. 16. 08:15
 3/5 anonim ***** válasza:

nem kell bele kukoricakeményítő, csak jó sok porcukor

nem tudom milyen recepted van, de én mindig így csinálom:

egy nagy tálba borítom a pillecukrot és mikróban addig járatom, míg kinézetre egyben van, de ha megnyomom fakanállal, akkor már folyós

ekkor kiveszem és fakanállal elkezdem belekeverni a porcukrot (nem szoktam mérni, de nagyon sokat felvesz, egy kis zacskó pillecukorhoz akár két zacskó porcukor is megy, érzésre adagold

szóval kevered-kevered - iszonyú ragacsos trutymó lesz, de ahogy felveszi a porcukrot, kezd alakulni - ekkor alaposan bemargarinozott kézzel vastagon porcukrozott asztallapra átteszed, és tovább gyúrod már kézzel bele a porcukrot, addig amíg jó kis gyurma állagú burkolófondánt kapsz

a kész gyurmádat darabokra vágva színezheted ételszínezékkel és ha marcipánhoz hasonló ízt akarsz, akkor mandulaaromával (lehet színtelent is kapni)

addig kell bele gyúrni a színezéket, míg egyenletes színt nem kapsz

porcukrozott felületen ki tudod nyújtani és a tortát bevonni vele - nagyon szép, selymes állagú bevonót kapsz, de mindig folpackkal csomagold be, amivel épp nem dolgozol, mert gyorsan kiszárad

én mindig ezt használom tortákhoz, és nagyon szeretem - ízben is, állagban is

légmentesen lezárt dobozban hónapokig eláll kamrában

2011. dec. 16. 14:53
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm második

megcsináltam nagyon jó lett, most már csak ezzel fogom díszíteni a tortákat

2011. dec. 16. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:
örülök, hogy jól sikerült :)
2011. dec. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!