Általános iskolai ballagás utánra milyen kajákat csináltatok a vendégeknek?
15-en leszünk, a ballagás pedig 5-kb. 7-ig tart majd, így olyan egyszerű kajákat keresek, melyeket még a ballagás előtt el lehet készíteni, és nem lesz bajuk, ha állnak 3-4 órát esetleg.
Miket ajánlanátok?
Csinálj hidegtálalak salátákkal. Fasírozott, stefánia, rántott szelet, rántott máj, töltött tojás, sült csirke comb, stb. Mellé készíthetsz különböző hideg salátákat, ezeket csak kikapod a hűtőből. Előző nap tudsz sütni apró pogácsát, stanglit, némi kis linzerből édeset is.
Aznap d.e. elkészíted az asztalt, az étkészletet, evőeszközöket, poharak stb. Amikor hazaértek csak a kaját-piát kell az asztalra varázsolni, és az elkészítéssel nem akkor kell ugrálni.
Én már nem emlékszem, hogy mi volt nálunk, de pl. csinálhatnál rizst, és hozzá valamilyen ragut, mi olyat szoktunk, amiben van borsó, csirkemáj kockára vágva, gomba, és valamilyen husi kockára vágva. Ha érdekel, leírom a receptet.
Csinálhatsz valamilyen pörköltet is nokedlivel.
Anyum szokott csinálni rakott csirkemellet, jénait kibélel bacon-nel, sugár alakban úgy, hogy a bacon kilógjon, aztán az elősütött csirkemell szeleteket rétegezi tojással és tejföllel kevert reszelt sajttal (trapista+füstölt vegyesen), és a végén ráhajtja a kilógó bacont, és megsüti. Hidegen ki lehet borítani egy nagy tálra és lehet vágni, francia salátához, vagy más majonézes salátához nagyon finom, hidegen esszük.
Ezek olyan kaják, amiket akár előző nap is megcsinálhatsz, hűtőben semmi bajok sem lesz, és felmelegítve is finomak!
Jó a babgulyás ötlet is, de:
ha a ballagás este 5-7 óráig tart, kb. 8 óra mire hazaértek, 9 óra mire asztalon a főttkaja még akkor is ha csak melegíteni kell.
Ha babgulyás, de akármilyen nehéz, zsíros étel, éjszakára nem biztos, hogy mindenkinek bejön.
kedves 2.: a szülinap is természetes, mégis megünnepled...
a többieknek köszi a hasznos ötleteket!! :)
Most szombatra vállaltam be egy 50 fős ballagási etetést.
Kint lesz a "zöldben", erdőszélen.
Egy óra felé, amikor a nép érkezik kiéhezve, feladunk egy tartalmas bográcsgulyást, délután pedig tárcsákon sütögetek nekik tarját, szűzérmét, csirkemellet, krumplit, hagymát, előre elkészített idénysalátákkal.
A húsok lepácolva előre, csak sütni kell.
Így láttam gazdaságosnak is, mert 50 éhes embert sültekkel jóllakatni mind technikailag, mind anyagilag eléggé nehéz mutatvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!