Hogyan tartsuk a sajtot, hogy ne büdösödjön meg?
:D
Akármilyen műanyag trapista, vágd kockára. Végy egy adag disznómájat, a sajtot forgasd meg alaposan a májból kicsorgó vérben.
A szürke-harcsa imádja, én pedig a szürke-harcsát akár rántva, akár a tiszai-halászlében!
Sütőpapírba csomagolva nem párásodik, nem nyálkásodik. valamivel szárazabb lesz, de a minősége nem változik.
Az érett sajtnak amúgy van egy jellegzetes illata. a sajt folyamatosan érik, ahogy "öregszik", a fagyasztás ezt leblokkolja. amikor kiveszed és melegebb hűtőbe teszed, újra beindul ez a folyamat és annak az illatát érzed, ami nem lehet büdös.Persze mindnyájunknak más a szaglása, mint , ahogy az ízérzete is...
Köszönöm a sok választ!
Fagyasztóból úgy veszem ki, hogy kint hagyom felengedni és csak utána, egy új zacskóban teszem a hűtőbe. Más nem büdös bent, úgyhogy a sajt válik olyanná. Ez akkor nagyon valószínű, hogy a zacskós tárolás miatt. Kipróbálom a sütőpapírt!
A horgászós válaszolónak: mi mindig "pap" sajtot veszünk, annak egy pap (vagyis inkább barát) van az elején. Nem tudom mi a hivatalos neve/márkája. Mi ezt nagyon szeretjük és mint látod, nejlonban tartva pár nap alatt be is büdösödik.
Hárman három helyről ajánlottuk a sütőpapírt.Nem beszéltünk össze, és magam is jeleztem, hogy gyorsabban szárad benne. De, ha az ember naponta fogyasztja, nincs ideje kőszikla keménységűre száradni.még egy esélyt adhatsz a sütőpapírnak, talán , ha abba csomagolva dobozba teszed. a tetejére a dobozfedő alá tegyél egy konyhai papírtörlőt, ami a párát felszívja.
de azt szerintem bevallhatod, hogy nem büdösödött meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!