Cukorbetegeknek pirítós?
Figyelt kérdés
Az előbb már feltettem egy kérdést a cukorbetegséggel kapcsolatban, most azonban felmerült egy újabb. Jobb, ha pirítós formájában visszük be a kenyeret vagy semmi különbség nincs?2012. jún. 11. 18:21
1/7 anonim válasza:
A kenyér keményitötartalma nem változik atttól, hoyg milyen formában viszed be a szervezetbe.
2/7 A kérdező kommentje:
Ühüm, a keményítő is számít? Bocs, ha hülye kérdés, totál buta vagyok a témához.
2012. jún. 11. 18:37
3/7 anonim válasza:
Igen, a keményítő szénhidrát -> számolgatni kell a cukorbetegeknek. Pirítósnál annyi az extra, hogy víz párolog el belőle, ezért már nem 50ch/100g lesz, célszerű a pirítás előtt megmérni.
4/7 anonim válasza:
A piritós kenyér könnyebben emészthető és kevésbé is hizlal. Tehát van különbség.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. jún. 11. 19:06
6/7 anonim válasza:
A cukorbetegeknek a bevitt cukor mennyiségére kell odafigyelni. Cukor lesz a szénhidrátból is, amiben a pékáruk bővelkednek. Javaslom a barna, vagy még inkább a teljes kiőrlésű készítményeket, mivel azoknak alacsonyabb a szénhidrát tartalma. Ha sima, fehér kenyeret megpirítasz, azzal nem változik az összetétele, úgyhogy azt sem kellene fogyasztani.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jún. 11. 22:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!