A cukorbetegeknek ill. lisztérzékenyeknek miért kerül több pénzbe az étkezésük? Ezt egyáltalán nem értem, hiszen ugyan nekik szükségük van más étrendre, de nem tudom feldolgozni azt hogy miért 4-5x drágábbak.
Ezen én is összevitatkoztam a kórházban egy betegtársammal. én nem vagyok semmire sem allergiás, viszont nagyon együttérzek azokkal, akiknek ez milyen óriási probléma, és hogy milyen drágán jutnak a számukra
fontos élelmiszerekhez. az illető nagyon flegmán kötötte az ebet a karóhoz, hogy pl neki is van ezerféle (de nem ételallergia) , még sem kap támogatást az ennivalójára...
racionális magyarázat talán az lehet, hogy a gyártóknak a kis volumen miatt sokkal magasabbak a költségeik, mint a normál termék előállításánál, amit tömegeknek gyártanak.
de! szerintem az ő magasabb költségeiket, valami állami támogatással lehetne kompenzálni, és az önhibájukon kívül
megbetegedett emberek is elfogadható áron kapnának nekik megfelelő termékeket.
ott akkor a kórházban az egyik beteg éppen gluténallergiás volt, neki külön sütöttek kukoricás kenyeret, ebből keletkezett a vita.
szóval én is igazságtalannak tartom, hogy sokszoros árat fizessenek az érintettek.
ez az én privát véleményem, lehet, hogy mások másképp gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!