Azért szerintem totál egészségtelen. Én azt mondom, hogy ritkábban haverokkal vagy családi alkalmakkor elfogadható, amúgy nem.
Így is túl sok cukrot eszünk, ebből a Cola-ban is sok van. Ha épp nemcukor, akkor édesítő adalék, ami ha lehet, még károsabb.
Hozzászoktatjuk magunkat az erős, édes ízekhez, így még jobban kívánjuk, a Cola is kívántatja magát.
Ugyanakkor nem csillapítja a szomjat, sőt, vizet von el a szervezettől.
A szénsav se egészséges, ha másnak nem is árt, de a gyomornak biztos - savasodás, ami ígyis egyre több ember problémája.
Tele van mindenféle mesterséges adalékanyaggal, műanyaggal.
Azon a véleményen vagyok, így is rothadt egészségtelen világban élünk, amit a legtöbb ember lesz*r és elcsépelt témának tart, közben a valóság az, hogy annyit se foglalkozunk vele, mint kellene. Ha azonban tenni akarnánk, összefogással lehetne is!!!
Ez az egész egészségrombolás, aminek része a Cola is, ha nemcsak hetente maximum egyszer-kétszer egy pohárral iszod, olyan, mintha lapáttal homokot dobálnál egy kráterbe. Csakhogy a kráternek nem szabad megtelnie, és te nem tudod, milyen mély. Lehet, szerencséd lesz, és nem telik meg soha, pedig gyorsan dobálod a homokot. Az is lehet, hogy lassan dobálod a homokot, keveset próbálsz csak dobni, mégis egykettőre megtelik.
Ha megtelt, jönnek a problémák... Csakhogy az emberek zöme addig nem megszólítható, amíg nem jött egy számára ijesztő probléma. Sőt, még akkor is elintézi azzal, hogy szed rá gyógyszert azt' jól van.
Igen, ezt a bizonyos példabeli krátert nemcsak a gazdája tölti, és tényleg nem mindig áll arányosságban a megtelés időtartama és a homok szórásának sebessége.
De a legtöbb esetben mégis tehetnénk egészségünkért, életminőségünkért, amiben benne van a jobb koncentrációkészség, kiegyensúlyozottabbság, higgadtabbság, nagyobb önbizalom, stb-stb.
Ennek egyik nagyon fontos eleme, hogy legalább ott minimalizáljuk a bevitt káros anyagok mennyiségét, ahol tudjuk. A tiszta víz még mindig a legegészségesebb, a legjobb szomjoltó és nemhogy bántaná a gyomrot, sőt, jót is tesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!